• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Nestlé za jesen najavljuje završetak 64 mil. € vrijedne investicije u Mađarskoj PDF Print E-mail
Thursday, 27 April 2017 17:18

nestle-pet-foodMađarska podružnica Nestléa očekuje da će na jesen završiti svoju najveću investiciju u zemlji, proširenje tvornice za hranu za kućne ljubimce u Büku, na sjeverozapadu Mađarske, vrijedno više od 20 milijardi forinti (64 milijuna eura), navodi se u priopćenju za medije poslano Budimpeštanskom poslovnom časopisu.

Kroz širenje, koje se u priopćenju navodi kao najveće ulaganje u prehrambenu industriju u Nestléovoj povijesti u Mađarskoj, tvrtka očekuje daljnje povećanje izvoza čime će ovo postrojenje postati kompanijin najznačajniji centar za proizvodnju hrane za kućne ljubimce u Europi. Tvornica u Büku trenutačno proizvodi oko petine od jedne milijune tona hrane za kućne ljubimce proizvedene u Europi svake godine. Nestlé tvrdi da je najveći švicarski investitor u Mađarskoj, nakon što je u posljednjih 25 godina u toj zemlji investirao više od 100 milijardi forinti (320 milijuna eura).

Iz kompanije su poručili da vjeruju kako uspjeh njihovih izvoznih podataka leži u kontinuiranom rastu kapaciteta. Nestlé obrađuje 90.000 tona poljoprivrednih sastojaka od mađarskih dobavljača u svojim trima lokalnim tvornicama. Oko 60% od više od 130.000 tona prerađenih sastojaka u tvornici u Büku potječe iz Mađarske. (bbj.hu)