• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Tesco uvodi novu uslugu isporuke u roku jednog sata PDF Print E-mail
Thursday, 06 July 2017 17:44

Nakon probnog perioda, Tesco je priopćio da u centralnom Londonu uvodi novu uslugu isporuke namirnica u roku jednog sata. Potrošači koji se nalaze na gotovo 40 poštanskih kodova u Londonu sada su u mogućnosti naručivati preko Tesco Now aplikacije, do 20 artikala iz asortimana koji broji 1.000 proizvoda, uključujući svježe artikle, meso, pekarske i mliječne proizvode, kao i proizvode za bebe, za zdravlje i ljepotu. Narudžbe se zatim pripremaju u lokalnoj trgovini i isporučuju na mopedima od strane Tescovog partnera Quiqupa u roku od najviše 60 minuta.

Kupci također mogu pratiti svoju narudžbu preko Tesco Now aplikacije, dobivajući obavijesti ’uživo’ o napredovanju narudžbe. Usluga košta 7,99 funti, a nema minimalnog iznosa koji se mora potrošiti za jednu narudžbu. Tesco se nada da će kapitalizirati pojačanu potražnju za brzom isporukom proizvoda.

Amazon i Deliveroo su prvi otvorili put za takvu vrstu usluge sa Sainsbury’som, a prošle je godine pokrenuta jednosatna usluga dostave Chop Chop. Adrian Letts, Online Managing Director u Tescu, je rekao: "Potrebe kupaca se mijenjaju i mi želimo ponuditi lepezu usluga koje im omogućavaju da kupuju kod nas na način koji odgovara njihovim potrebama. Unaprijed se radujemo njihovoj reakciji na našu novu uslugu". (kamcity.com)