• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Metro Grupa nastavlja s razdvajanjem poduzeća PDF Print E-mail
Thursday, 06 July 2017 17:46

metro-grupa-2016Njemačka Metro Grupa priopćila je kako planira provesti razdvajanje poduzeća sljedećeg mjeseca, sa ciljem stvaranja ’dviju snažnih, uspješnih i strateški fokusiranih tvrtki’. Sredinom srpnja, Grupa će osnovati veleprodajnu i prehrambenu tvrtku pod nazivom Metro te tvrtku za elektroniku pod markom Ceconomy.

Razdvajanje je odobreno na Godišnjoj generalnoj skupštini Metro Grupe u veljači, međutim nekolicina dioničara, uključujući manjinskog dioničara MediaMarktSaturn - Convergentu, podnio je tužbu protiv odluke.Viši regionalni sud u Düsseldorfu (Oberlandesgericht) nedavno je presudio da Metro Grupa može nastaviti s planovima, unatoč pravnim izazovima.

"Ovim je sudskim nalogom koji ide u korist odluka naše Generalne skupštine uštine, došlo do važnog koraka", izjavio je Olaf Koch, predsjednik Metro AG-a. "Odluka suda jasno je u skladu sa željama većine naših dioničara.

U posljednjih nekoliko tjedana dosljedno smo radili na provedbi razdvajanja, a nakon ove sudske odluke, Metro Grupa će pokrenuti registraciju razdvajanja u trgovačkom registru i objavit će prospekt o tržištu dionica za budućnost tvrtke." (esmmagazine.com)