• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
 

Hrvatska godišnje proizvede 3,4 milijuna hektolitara piva

Hrvatska godišnje proizvede 3,4 milijuna hektolitara piva

U Hrvatskoj se godišnje proizvede 3,4 milijuna hektolitara piva što hrvatsku industriju piva svrstava na 22. mjesto po proizvodnji tog pića u Europskoj uniji. Ukupna godišnja potrošnja piva na hrvatskom tržištu, u što je uključena i potrošnja inozemnih turista, iznosi oko 80 litara per capita te se Hrvatska nalazi na visokom 8. mjestu u EU.

Bez turističke potrošnje, potrošnja piva bi iznosila oko 64 litre per capita, pri čemu bi Hrvatska bila na 20. mjestu po potrošnji u EU, a time...

Rast prometa u trgovini na malo 3,5 posto godišnje

Rast prometa u trgovini na malo 3,5 posto godišnje

Na promet u trgovini, a pritom i u trgovini na malo utječu ukupna makroekonomska kretanja, a upravo je trgovina prvi gospodarski sektor koji osjeti sve promjene u navikama ponašanja potrošača. Slijedom toga, dolazi do prilagođavanja ponude na tržištu.

Da se pozitivni trendovi događaju u trgovini na malo, pokazuju posljednji objavljeni podaci za svibanj Državnog zavoda za statistiku (DZS) prema kojima je vidljivo kako je promet u trgovini na malo rastao 3,5 posto na godišnjoj razini.

Isto...

Proširenje i nove odgovornosti Tevinog Centra financijskih aktivnosti Zagreb

Centar financijskih aktivnosti Zagreb (Shared Service Center Zagreb – 'SSC') koji posluje u okviru PLIVE, članice Teva grupe, prelazi na novu poslovnu lokaciju, nastavlja sa širenjem poslovanja i razmatranjem novih usluga postojećim korisnicima u zemljama Europske unije kao i novima iz Južne Amerike.

Ovaj prvi i za sada najveći centar financijskih usluga u Hrvatskoj osnovan je 2014. godine radi unapređenja kvalitete usluga i učinkovitosti financijskih aktivnosti s ciljem iskorištavanja ...

OSTALI ČLANCI

Progressive online

progressive-171

progressive arhiva
 
facebook logo
 

Specijalni prilozi

sve za dom-2017

premium-proizvodi-2016

zdrava-hrana-lipanj-2017

KOLUMNE

kultura-prehrane ljudski-resursi-n
crowe horwath tehnologija
logistika-2 fmcg-plus

SURADNICI

igd-logic-n nielsen-logic-n
crowe-horwarh-logic ipsos-puls-logic-n
gfk-logic-n hendal-logic-n
tecumviva-logic-n euromonitor-logicc-n
atkearney-logic-n implementacija-snova-logic-n

 

HRB online

hrb-ljeto-2017-n

hrb-arhiva-banner-1

facebook logo2