• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Roberto Mancuso preuzeo funkciju predsjednika Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska PDF Print E-mail
Thursday, 06 July 2017 17:40

Od 1. srpnja 2017., Roberto Mancuso preuzeo je funkciju predsjednika Uprave tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska, nakon više od četiri godine na poziciji predsjednika Uprave METRO Cash & Carry Srbija. Mancuso je karijeru u Metrou započeo 2001. godine u Italiji te je radio u pet zemalja na pet pozicija prije nego što se pridružio tvrtci METRO Cash & Carry Hrvatska.

U novoj ulozi Mancuso će biti na čelu tima zaduženog za transformaciju tvrtke METRO Cash & Carry Hrvatska u partnera prvog izbora za profesionalne kupce, sa snažnim i neupitnim fokusom na HoReCa sektor i nezavisne trgovce kojim će potvrditi vodeću poziciju na hrvatskom veleprodajnom tržištu.

Glavni izazov za novog predsjednika Uprave bit će osigurati kontinuitet ubrzanog dvoznamenkastog rasta koji je METRO Cash & Carry Hrvatska ostvario u HoReCa segmentu tijekom protekle dvije godine. Kao rezultat implementacije novog operativnog modela usmjerenog primarno na B2B partnere, METRO je uložio više od 115 milijuna kuna u otvorenje dvaju novih veleprodajnih centara u Puli i Poreču te u modernizaciju ili preseljenje postojećih centara u Zadru, Rijeci, Varaždinu i Splitu s ciljem da profesionalnim kupcima u cijeloj Hrvatskoj osigura uslugu bez premca.