• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Na policama austrijskog Interspara najpoznatiji hrvatski brendovi PDF Print E-mail
Friday, 20 October 2017 18:24

spar-izvozU Spar Austrija prepoznali su kvalitetu hrvatskih proizvoda te su obogatili svoj asortiman najpoznatijim hrvatskim brendovima, a u nastojanju da ih istaknu i približe kupcima, u rujnu su ih promovirali putem letka za Interspar trgovine. Na policama Interspara u Austriji odavno su zastupljeni Atlantic, Podravka, Gavrilović, Cromaris, Kraš, Badel, Kutjevo i Karolina, a kupcima diljem Austrije putem letka posebno su promovirani neki od najpoznatijih hrvatskih proizvoda kao što su Vegeta, Cedevita, Karlovačko pivo te Bronhi i Kiki bomboni.

„Interspar Austria po prvi je put u letak tjedne ponude uvrstio i promovirao hrvatske proizvode. To je značajan pokazatelj da je kvaliteta hrvatskih proizvoda prepoznata unutar SPAR koncerna i predstavlja veliku priliku za naše dobavljače“, naglasio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska. Istovremeno, SPAR Hrvatska slovi kao najveći izvoznik među retailerima u Hrvatskoj.

Uz pomoć Spar Hrvatske, mnogi hrvatski proizvodi dospjeli su na police Sparovih trgovina u Austriji, Italiji, Sloveniji i Mađarskoj. Tome u prilog ide i povećanje izvoza hrvatskih proizvoda u prvih 9 mjeseci 2017. u Mađarsku za 8%, a u Italiju za čak 77,6%, a promet koji je ostvaren u tom periodu iznosi gotovo 350 milijuna kuna.