• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Johnson & Johnson i SOS Dječja sela implementiraju program 'Zdravlje je za sve' u 5 država regije PDF Print E-mail
Friday, 27 October 2017 11:51

sos-djecje-seloJohnson & Johnson zajedno s organizacijom SOS Dječja sela razvija program “Zdravlje je za sve“ radi promocije dobrih praksa u zdravstvenoj prevenciji i osobnoj njezi u zajednicama u siromašnim okruženjima. Program je započeo početkom ove godine te je implementiran u pet država regije:  Hrvatskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Program “Zdravlje je za sve“ pokrenut je kao rezultat uočenih potreba u siromašnim zajednicama za redovnom higijenom i razumijevanjem važnosti pravilne rutine osobne njege kako bi se održao zdrav stil života. Stoga je Johnson & Johnson, stručnjak u razvoju kozmetičkih proizvoda za higijenu i osobnu njegu, pokrenuo strateško partnerstvo s nevladinom organizacijom SOS Dječja sela te u skladu s navedenim ciljem organizirao osposobljavanja kojima se pruža dugoročna podrška ugroženim obiteljima.

Program je planiran u razdoblju od dvije godine te uključuje niz radionica “Osposobljavanje obučavatelja“, namijenjenih SOS njegovateljima, koje održavaju zdravstveni stručnjaci uz teoretsku podršku tvrtke Johnson & Johnson. Tijekom tih predavanja SOS njegovatelji imaju prilike razmatrati stvarne primjere, tražiti podršku obučavatelja u rješavanju situacija s kojima se trenutačno suočavaju te, što je još važnije, podijeliti znanje s grupama s kojima rade i implementirati dobre prakse povezane s higijenom i osobnom njegom.

Tijekom 2017. godine, radionice usredotočene su na teme povezane s fizičkim zdravljem, a u 2018. godini program će nastaviti s tečajevima na kojima će SOS njegovatelji raspravljati i dijeliti uspješne prakse. Štoviše, bit će dodatno osposobljavani i informirani o temama povezanima s emocionalnim zdravljem. Istovremeno, program uključuje financijsku podršku tvrtke Johnson & Johnson za sudjelovanje korisnika u nizu medicinskih i nutricionističkih ispitivanja, uz podjednak doprinos za svih pet država.

Program “Zdravlje je za sve“ ima za cilj pripremiti ukupno 11.730 korisnika iz Programa osnaživanja obitelji i Programa skrbi u obitelji u svih 5 država koje implementiraju taj program.