• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
GEFCO ulazi u suradnju s Techstarsom PDF Print E-mail
Tuesday, 20 March 2018 13:20

gefco-skladiste-1GEFCO, globalni pružatelj složenih usluga industrijskog lanca opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici, najavio je danas partnerstvo s Techstarsom, globalnom mrežom koja pomaže poduzetnicima u ostvarenju uspjeha i koja je dosad surađivala s više od 1.000 međunarodnih startupova. Ova suradnja, prva takva u povijesti GEFCO-a, važna je odrednica u strategiji Grupe usmjerena na promicanje dijeljenja inovacija s novim ekosustavima.

Suradnja predstavlja jedinstvenu priliku za GEFCO da u programima iskoristi iskustvo tima Techstarsa u području poduzetništva i inovacija, kao i njihova specifična znanja.

Partnerstvo će omogućiti GEFCO-u:

● Suradnju s perspektivnim startupovima koji su pokretači najznačajnijih promjena u industriji, i to na stvarnim studijama slučaja i disruptivnim modelima poslovanja

● Jačanje promjena koje su već započete u poslovnim modelima i korporacijskoj kulturi Grupe kroz rad na pilot-projektima startupova i programima akceleratora startupova

● Pristup mreži nadarenih poduzetnika, industrija i stručnjaka za inovacije.

GEFCO je usredotočen na poticanje novih ideja i ubrzavanje realizacije projekata s ciljem uvođenja najznačajnijih noviteta u industriju logistike i transporta. Startupove koji djeluju u tom području potiče se na prijavu za program Techstarsa u Parizu koji obuhvaća:

● Analitiku optimizacije ruta ili tokova robe koja bi povećala stopu iskoristivosti imovine

● Distribuciju blockchain softvera koja u logističke ekosustave može uvesti e-usluge bez papira

● Nove inteligentne lokatore i povezane senzore koji mogu donijeti ove usluge ili unaprijediti učinkovitost poslovnih procesa.

„Jako nam je drago što ulazimo u partnerstvo s Techstarsom, akceleratorom s iznimnim iskustvom u pružanju podrške rastućim startupovima. Naša suradnja donosi GEFCO-u jedinstvenu priliku za povezivanje s poduzetnicima diljem svijeta s ciljem istraživanja i ulaganja u lanac opskrbe budućnosti. Veselimo se što ćemo moći doprinijeti GEFCO-voj ekspertizi i ući u svijet Techstarsovih poduzetničkih ideja i kreativnosti“, izjavio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO. GEFCO će uz to poduzetnicima ponuditi priliku za provedbu pilot-projekata u odabranim državama i pružiti resurse za testiranje ideja.

U okviru suradnje GEFCO će sklopiti partnerstvo s međunarodnim startup-kampusom Partech Shakerom, mjestom gdje tehnološke kompanije iz cijelog svijeta mogu rasti i razvijati se u najboljim mogućim uvjetima.

„Poslovanje Techstarsa temelji se na pružanju pomoći poduzetnicima na njihovom putu do ostvarenja uspjeha, a suradnje s partnerima kao što je GEFCO to nam i omogućavaju“, izjavio je Scott Ford, predsjednik Uprave Techstarsa. „GEFCO će kroz mrežu Techstarsa imati mogućnost usmjeravanja i mentoriranja poduzetnika, osobito kroz akceleratorski program Techstarsa u Parizu s mentorskom podrškom.“