• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Gefco i Talan udružuju snage PDF Print E-mail
Thursday, 14 June 2018 15:27

gefco-lipanj-2018Grupa GEFCO, globalni pružatelj usluga industrijskog lanca opskrbe i europski lider u automobilskoj logistici i Talan, vodeći europski igrač u savjetovanju u području agilne transformacije organizacija, sklopili su sporazum o stvaranju joint venturea koji će omogućiti dizajn i promociju rješenja namijenjenih automobilskom tržištu.

GEFCO i Talan potpisali su sporazum o razumijevanju s ciljem pružanja rješenja koja kombiniraju digitalne i fizičke tehnologije te su namijenjena automobilskom tržištu. Sporazum uključuje stvaranje zajedničkog pothvata (joint venturea) koji omogućava dvama partnerima ujedinjenje znanja i iskustava te predstavlja vrhunac njihovog odnosa godinama građenog na povjerenju. GEFCO donosi svoja znanja i iskustvo kao lider u automobilskoj logistici, poznavanje poslovnih (B2B) tržišta i snagu svoje međunarodne mreže, dok Talan nudi svoju ekspertizu u novim informacijskim tehnologijama kao što su internet stvari (Internet of Things), umjetna inteligencija, tehnologija blockchaina te agilne metode.

„Zajednički pothvat u koji krećemo s Talanom omogućit će snažan napredak na automobilskom logističkom tržištu koje je raširena primjena digitalnih tehnologija temeljito uzdrmala“, naglasio je Luc Nadal, predsjednik Uprave Grupe GEFCO. „Ova suradnja između dvaju partnera s vještinama koje se međusobno nadopunjuju u skladu je s našom strategijom razvoja inovacija i predstavlja ključ našeg budućeg rasta.“

GEFCO teži promicanju i poticanju inovacija unutar Grupe, ali i s vanjskim partnerima, s ciljem transformacije sektora logistike i transporta. Tvrtka se zalaže za politiku dijeljenja inovacija, što uključuje partnerstva poput nedavno započete suradnje s akceleratorom Techstars.

„Novi zajednički pothvat s GEFCO-om označava novu fazu naše dugogodišnje suradnje. U vremenu koje zahtijeva odvažan pristup, nudimo svoja znanja i iskustva u tehnologiji te tako, u duhu kolektivne razmjene znanja sa svojim partnerima, gradimo nove oblike poslovanja“, izjavio je Mehdi Houas, predsjednik Uprave Grupe Talan.

Ovaj projekt podupire inovativnu politiku koju Grupa Talan od početka prati te osnažuje davanjem podrške glavnim pružateljima usluga i tvrtkama kroz inovativna rješenja. Budući da je kolektivna razmjena znanja dio Talanovog DNK, grupa potiče inicijative koje ohrabruju žene i muškarce da rade zajedno kako bi iskoristili tehnologije današnjice i izgradili sutrašnji svijet. Za Talan, budućnost je igralište.

O GRUPI GEFCO

U Grupi GEFCO vjerujemo da je dugotrajna suradnja s partnerima ključ za zajednički rast. Na temelju 69 godina stručnosti i snažne baštine u automobilskoj industriji, nudimo pametna i fleksibilna rješenja za složene opskrbne lance. Danas je Grupa GEFCO europski lider u automobilskoj logistici i nalazi se među prvih 10 globalnih partnera za multimodalna rješenja za opskrbne lance. Grupa je prisutna u 47 zemalja, njezina sadašnja mreža obuhvaća više od 300 destinacija i zapošljava 13 000 djelatnika diljem svijeta. Za 2017. GEFCO je u izvješćima objavio prihod od 4,4 milijarde eura.

GEFCO je u regiji Adria prisutan od 2007. godine. Sa sjedištem u Kopru u Sloveniji, GEFCO Adria zapošljava 27 djelatnika na trima lokacijama. www.gefco.si, www.gefco.hr.

O GRUPI TALAN

Više od 15 godina Talan savjetuje tvrtke, pruža im podršku i provodi njihove transformacijske planove u Francuskoj i inozemstvu. Prisutna na četiri kontinenta, s oko 2500 zaposlenika, Grupa će do kraja 2018. godine ostvariti prihod od 250 milijuna eura, a planiraju i zaposliti 900 novih djelatnika. Inovacije su u središtu razvoja Grupe, koja pomaže korporacijama upravljanju tehnološkim promjenama, poput velikih podataka (Big Data), interneta stvari, blockchaina i umjetne inteligencije. Talan je prisutan na glavnim strukovnim događajima kao što je Viva Technology, gdje redovito govori o pitanjima vezanim uz spomenute revolucionarne tehnologije, zajedno s voditeljima sektora i političarima iz organizacija kao što su Syntec Numérique, francuski parlamentarni forum o umjetnoj inteligenciji, Smart City Paris itd.