Donacije Podravke Općoj bolnici Koprivnica vrijedne 635 tisuća kuna

Uz respirator i uređaje za terapiju kisikom oboljelih od koronavirusa, Podravka je donirala i odjel pedijatrije

U sklopu svog društveno odgovornog poslovanja i kontinuirane podrške potrebitima u zajednici, a posebno uslijed pandemije bolesti COVID-19, Podravka je uručila vrijedne donacije Općoj bolnici Koprivnica za koje je izdvojila 635 tisuća kuna.

Posljednja u nizu je donacija respiratora i pet uređaja za terapiju visokim protokom kisika koji se koriste za liječenje najtežih oblika zatajenja pluća kod COVID-19 bolesnika, koja je uručena ravnatelju Opće bolnice Koprivnica dr. med. Mati Devčiću.

Također, Podravka je u proteklom periodu donirala bolnici i novčana sredstva za nabavu inkubatora, preglednih ležajeva i ormara za potrebe odjela pedijatrije te opremu za dnevni boravak odjela koji je ujedno i preuredila prema idejnom rješenju i uz pomoć agencije za dizajn interijera Brigada. Prostor dnevnog boravka pedijatrije sada je ukrašen razigranim zidnim oblogama s kojih se smješe djeci omiljeni likovi Lina i Kvikija, a opremom je prilagođen djeci različitih uzrasta. Također, novouređeni zajednički prostor odjela sada je opremljen raznim zabavnim i edukativnim igračkama, društvenim igrama te slikovnicama.

„Osjećaj za potrebe društvene zajednice neizostavan je dio našeg poslovanja, a posebno za potrebe zdravstvenih ustanova koje skrbe o oboljelima i koje uslijed trenutne zdravstvene krize uzrokovane koronavirusom nose najveći teret. Na ovaj način želimo doprinijeti njihovim svakodnevnim iznimnim naporima u liječenju oboljelih. Također, posebno smo osjetljivi na potrebe najmlađih u našem društvu i veseli nas da u ovim izazovnim vremenima, donacijom odjelu pedijatrije Opće bolnice Koprivnica možemo pomoći u nabavi nužne opreme te omogućiti djeci prostor koji ohrabruje i u kojem će lakše i ugodnije prebroditi bolničke dane“, istaknuo je ovom prilikom Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.

Opća bolnica „Dr. Tomislav Bardek“ zahvalna je tvrtki Podravka d.d. na višestrukim vrijednim donacijama koje će uvelike pomoći u liječenju oboljelih od koronavirusa, ali i poboljšati  kvalitetu boravka djece na pedijatrijskom odjelu naše bolnice. Ovo je primjer kako se uz dobru ideju može iz segmenta gospodarstva utjecati na kvalitetu zdravstvenog sustava“, izjavio je Mato Devčić, dr. med., ravnatelj Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek”, Koprivnica.