Shell stigao u Hrvatsku: Otvorene prve dvije Shell benzinske postaje

Coral Croatia d.o.o., u većinskom vlasništvu grčke kompanije Coral S.A. i licencirani Shellov partner, otvorila je prve dvije Shell benzinske postaje u Hrvatskoj: BS Shell Sesvete, Zagrebačka 162 i BS Shell Rugvica, Dugoselska ulica 1.

Sporazum sa Shellom uključuje veliku podršku i kompletan know-how u sferi upravljanja kvalitetom naftnih derivata, korištenja Shellovih naprednih tehnologija i usluga te principa tržišnog poslovanja. U praksi, to znači da će svi benefiti brojnih Shellovih istraživanja i razvoja naftnih derivata na globalnoj razini biti dostupni kupcima na Shell benzinskim servisima u Hrvatskoj!

Nakon rebredniranja 26 APIOS benzinskih serivsa, Coral Croatia d.o.o., nastavit će širenje na području Hrvatske otvaranjem benzinskih servisa u gradskim centrima i na autocestama na kojima će svojim kupcima distribuirati jedinstvenu kvalitetu V- Power goriva.

Prve dvije maloprodajne benzinske postaje sada su otvorene te uz širok asortiman Shell V-Power goriva, kupcima na raspolaganju nude neke od dodatnih usluga kao što su trgovina, bistro, autopraonice i jetwash. Tijekom ožujka u Istri će se otvoriti još dvije Shell benzinske postaje.

Kai-Uwe Witterstein, generalni direktor Shell Licensed Markets, Shell Mobility, ovom je prilikom izjavio: “Uzbuđen sam i ponosan što zajedno s Coralom otvaramo Shell benzinske servise i u Hrvatskoj. S Coralom smo postigli brojne uspjehe na tržištima  u okruženju te sa zadovoljstvom nastavljamo zajednički rast i u Hrvatskoj. Ovaj dugoročni sporazum s Coralom će hrvatskom tržištu donijeti visokokvalitetna goriva i motorna ulja, izvrsne usluge i širok raspon pogodnosti kreiranih da udovolje suvremenim potrebama vozača i drugih kupaca. Nadam se da će kupci istinski uživati u iskustvu posjete Shell benzinskim servisima”.

George Hatzopoulos, generalni direktor Coral S.A.,istaknuo je: “Sretni smo što imamo priliku hrvatskim kupcima ponuditi vrhunska Shell goriva i globalna znanja u razvoju proizvoda i usluga. Rastuće inovacije, zajedno s podrškom grupe jakih kompanija, čine jedinstvenu okosnicu našeg budućeg rasta u Hrvatskoj”.

Na svim našim benzinskim servisima dostupna su vodeća V- Power goriva visoke kvalitete: Shell V-Power 100 (Shell V-Power Racing) i Shell V- Power Diesel. Trgovine i ostale specijalizirane usluge biti će također predstavljene na hrvatskom tržištu u narednom razdoblju.

“Naše benzinske postaje dizajnirane su sukladno  najvišim svjetskim standardima kako bi vozačima ponudile opsežna rješenja za njihove potrebe. Temelj našeg djelovanja čine stalne inovacije, poštovanje kupaca i društvena odgovornost.” dodao je Eric Mano, Country Manager Coral Croatia d.o.o.

Matična kompanija, Coral S.A. (bivši Shell Hellas S.A.), posluje u Grčkoj od 1926. godine. S približno 750 Shell benzinskih servisa na području Grčke zauzima tržišni udio iznad 23% te je apsolutni lider na tamošnjem naftnom tržištu. Temeljem dugoročnog sporazuma o licenciranom partnerstvu sa Shellom, tvrtka Coral Croatia d.o.o. (bivši APIOS d.o.o.) u procesu je iznimno dinamičnog ulaska na hrvatsko tržište.