Barcaffè Single Origin linija premium kava – proizvod godine

Barcaffèova linija Single Origin premium kava Rwanda, Brazil, Colombia i Ethiopia osvojila je prestižnu nagradu „Odabrani proizvod godine“ za 2022. godinu u kategoriji kava. Riječ je najvećoj svjetskoj nagradi koja se prema ocjeni potrošača dodjeljuje za najbolji novi, inovativni i kvalitetni proizvod na temelju neovisnog istraživanja kompanije Nielsen.

Domaći kupci prepoznali su Barcaffè kao najjači brand u premium segmentu tzv. specialtykava koje su posebne po svom prepoznatljivo bogatom okusu i aromi, ali i po inovacijama kao što su eco-friendly pakiranja i blockchain tehnologija koja jamči transparentnost i načela fer trgovine u skladu s globalnim potrošačkim trendovima.

Daniel Premužak, Barcaffe

Barcaffè Single Origin linija sastoji se vrhunskih kava koje dolaze iz jedinstvenih geografskih područja, na kojima su zrna kave uzgojena i obrađena u posebnim uvjetima i kao takva imaju najbolji okus i kvalitetu koje kava može dati. Zemlje u kojima se takva kava najbolje uzgaja su Rwanda, Brazil, Colombia i Ethiopia, pri čemu Barcaffè posebnu pažnju pridaje odabiru najkvalitetnijih sirovina lokalnih farmera.

Pored jedinstvenih okusnih karakteristika i premium kvalitete, najnovija Rwanda kava iz linije Single Origin prvi je proizvod na našem tržištu čije je porijeklo i sljedivost od plantaže do šalice moguće pratiti uz pomoć blockchain tehnologije i QR koda na pakiranju. Ova tehnologija jamči fair trade trgovinu, štiti potrošača, ali i lokalne proizvođače te zajednicu iz koje kava dolazi.

Potrošači su prepoznali i Barcaffèovu posvećenost očuvanje okoliša. U tu svrhu konstantno se radi na unaprjeđenju procesa proizvodnje i pakiranja kave, pa su tako sva pakiranja Single Origin kava proizvedene s ekološkom folijom Genprotect® koja ne sadržava aluminij. Proizvedena je od bio-plastike dobivene iz obnovljivih izvora na bazi šećerne trske i ulja repice. Prelazak na ovakvu vrstu ambalaže omogućio je stvaranje 63% manje emisija plinova s efektom staklenika kako bi se generacijama koje dolaze ostavio manje ugrožen planet.