Neto dobit Kraš grupe 36,2 milijuna kuna, 6,1 posto veća nego lani

Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 36,2 milijuna kuna, što je 6,1 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuje konsolidirani i nerevidirani financijski izvještaj.

Ukupni devetomjesečni prihodi Kraš grupe iznosili su 824,9 milijuna kuna što je 8,7 posto više nego lani, a rashodi su porasli za 8,8 posto, na 780,9 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje iznosili su 808 milijuna kuna, ostali poslovni prihodi 10,8, a financijski prihodi 6,1 milijun kuna.

Na domaćem tržištu Kraš grupa je u prvih devet ovogodišnjih mjeseci ostvarila prihode od 443,4 milijuna kuna, što je 10,1 posto više u odnos na prošlu godinu, a prihodi od prodaje u inozemstvu porasli su za 6,4 posto, na 357,1 milijun kuna.

Najveći rast prodaje ostvaren je ma keksima i vaflima, 10,9 posto, a porasla je i prodaja kakao i bombonskih proizvoda, kaže se u izvještaju.

Od važnijih poslovnih događaja u prvih devet mjeseci u Krašu izdvajaju pripojenje tvornice Karolina Osijek, početkom godine.

U prvih devet mjeseci 2022. Kraš grupa je, kako se navodi, ostvarila povećanje poslovne aktivnosti gledano kroz rast poslovnih prihoda, rast količinske i vrijednosne prodaje kao i rast proizvodnje. Pritom je ostvarena EBITDA od 87,9 milijuna kuna, i na razini je ostvarenja istog razdoblja prošle godine, a EBITDA marža iznosi 10,74 posto. (Hina)