Lidl zaposlenicima u trgovinama i skladištima povećao plaće za 7%

Svim zaposlenicima Lidla Hrvatska isplatit će se i 13. plaća

Trgovački lanac Lidl Hrvatska šestu je godinu zaredom povećao plaće. Povećanje od 7 posto dobili su radnici u trgovinama i skladištima. Uz ovo povećanje, svi Lidlovi zaposlenici dobit će i 13. plaću, a samo u prošloj godini Lidl je isplatio 8000 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu.

„Želio bih u ime Lidla, ali i u svoje osobno, najiskrenije zahvaliti svim našim zaposlenicima na predanom radu. Iza nas su mjeseci i godine koji su nam donijeli brojne izazove, ali su naši zaposlenici još jednom pokazali da su prilagodljivi, motivirani i učinkoviti. Svojim trudom i timskim radom su dokazali da su upravo oni naš najvrjedniji resurs i temelj našeg uspjeha. U Lidlu smo kontinuirano usmjereni na razvoj naših zaposlenika, a ovo povećanje plaća, baš kao i 13. plaća, još su jedan način da pokažemo koliko cijenimo njihov rad.“ – poručio je Boris Lozić, predsjednik Uprave Lidla Hrvatska.

Od početka poslovanja u Hrvatskoj, Lidl sustavno na godišnjoj razini povećava plaće svojim zaposlenicima. Zadnje povećanje plaća bilo je prošle godine u ožujku, a osim osnovnih primanja, koja su na svim razinama iznad tržišnog prosjeka, Lidl Hrvatska svim svojim radnicima osigurava i niz drugih pogodnosti kao što su božićnica, uskrsnica, regres, novčane nagrade, sezonski dodatak, pokloni za djecu.

Lidl je poznat po posebnoj brizi za svoje zaposlenike, zbog čega je godinama u samom vrhu liste najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Uz redovita povećanja plaće i navedene benefite, Lidl je od srpnja pa do prosinca prošle godine, kao podršku nastavno na izazovne okolnosti i turbulentna zbivanja u cijelom svijetu, svojim zaposlenicima u trgovinama i skladištima te velikom dijelu zaposlenika iz centralnih ureda isplatio dodatnih 1.500 kn bruto dodatka na plaću, što je ukupna dodatna isplata u iznosu od 9.000 kuna bruto.

Posebna pažnja pridaje se i razvoju zaposlenika u Lidlu. Osim kontinuiranog ulaganja u edukacije, treninge, stručna usavršavanja te programe stipendiranja, Lidl svojim zaposlenicima omogućava i daljnji razvoj karijere, sukladno potrebama poslovanja. Širenjem svoje maloprodajne mreže Lidl kontinuirano otvara nova radna mjesta, a tijekom sezone zaposli oko 400 novih zaposlenika za koje se, sukladno poslovnim potrebama, nakon odrađene sezone otvara mogućnost stalnog zaposlenja. Uz postojećih 107 trgovina diljem Hrvatske te dva logističko-distributivna centra; Jastrebarsko i Perušić, a u izgradnji je i treći logističko-distributivni centar u Križu.