• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
MHP potvrdio namjeru kupovine Perutnine Ptuj PDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2018 10:25

perutnina-zgradaMHP SE (LSE: MHPC), jedna od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija, nakon odobrenja iz Bundeswettbewerbsbehörde (Federalne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Austrije, https://www.bwb.gv.at/en/) potvrdila je svoju namjeru za kupovinom Perutnine Ptuj, dobro poznate i vertikalno integrirane tvrtke u jugoistočnoj Europi.

MHP je vertikalno integrirana kompanija i vodeći ukrajinski proizvođač peradi s prerađivačkim pogonima u EU (Nizozemska i Slovačka) te prodajnim i distributivnim centrima na Bliskom istoku (UAE). MHP prodaje oko 60% peradi na domaćem tržištu, dok 40% izvozi u više od 60 zemalja širom svijeta. Visoka efikasnost proizvodnje omogućila je MHP-u da kontrolira rizike i kvalitetu peradi u svim fazama proizvodnog procesa. Time se osigurava pridržavanje svih važećih standarda i zakona kako u Ukrajini, tako i u EU. Ključni dio uspjeha firme MHP je intenzivni CAPEX program (oko USD 1,75 milijardi je uloženo u zadnjih 10 godina u ekološke projekte), snažan i iskusan rukovodeći tim i integrirani poslovni model.

MHP ovim širenjem pravi strateški iskorak koji će povećati vrijednost kompaniji i ojačati njezinu poziciju na globalnom tržištu, dok Perutnina Ptuj dobiva strateškog, dugoročnog investitora. Perutnina Ptuj ima snažan brend i značajan udio na tržištu peradi, koji je MHP spreman značajno podržati u nadolazećim godinama kroz investicije i daljnji razvoj.

Zajedno s iskusnim rukovodećim timom, MHP se obvezuje poboljšati kvalitetu proizvoda Perutnine Ptuj s ciljem ispunjavanja najviših EU standarda. Suradnja će donijeti direktnu korist lokalnim farmerima i zaposlenicima te biti pozitivan utjecaj na peradarsku industriju Balkana u cjelini.

O MHP-u

MHP je vodeći proizvođač peradi u Ukrajini s najvećim udjelom na tržištu i visokom prepoznatljivošću brenda. MHP je vlasnik i operater svih ključnih faza proizvodnog procesa obrade peradi, od hranjenja do izleganja pilića i uzgoja, marketinga, distribucije i prodaje (uključujući i MHP franšize). Vertikalna integracija smanjuje zavisnost MHP-a od dobavljača i njihovih marži. Osim cjenovne efikasnosti, vertikalna integracija također omogućava MHP-u da održava dosljednu sigurnost i kontrolu kvalitete svojih proizvoda od začetka pa sve do prodajnog mjesta.

MHP održava distribucijsku mrežu kroz 11 logističkih centara lociranih u svim većim ukrajinskim gradovima. MHP za transport robe koristi vlastite kamione, što smanjuje konačnu cijenu prijevoza, a samim time i vrijeme dostave. MHP također posjeduje vlastitu proizvodnju kukuruza s ciljem bolje podrške proizvodnji peradi, a sve je više prisutna i u drugim poljima, kao što su proizvodnja pšenice i repice, namijenjene izvozu. MHP iznajmljuje poljoprivredna zemljišta koja se nalaze na izuzetno plodnom području Ukrajine.

Od 15. svibnja 2008., MHP je izlistana na Londonskoj burzi pod oznakom MHPC.