• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Ecommerce Day 2018.: Proglašeni najbolji web trgovci PDF Print E-mail
Thursday, 29 March 2018 12:40

e-commerce-day-2018

Na konferenciji Ecommerce Day, održanoj 28. ožujka u Kraš Auditoriumu u Zagrebu, svečanom dodjelom nagrada završilo je najveće natjecanje web trgovaca u Hrvatskoj, Web trgovac godine 2018, koje se održava u organizaciji Shopper's Mind Hrvatska. Među skoro 150 trgovina koje su sudjelovale na natjecanju, pobjednike je biralo 20.517 hrvatskih online kupaca i stručnjaka s područja web trgovine, a najboljima na internetu su proglašene trgovine zooplus.hr i sonusart.hr.

Web trgovac godine 2018 među većim trgovcima (Web Champion Award) postala je trgovina s opremom za kućne ljubimce, zooplus.hr, a među manjim trgovcima (Web Challenger Award) sonusart.hr, trgovina koja prodaje audio i video opremu. Kupci su za najbolju web trgovinu izabrali salonatech.com, trgovinu s opremom za dom koja je osvojila nagradu 1st People’s Choice Award. Podijeljene su i nagrade u pojedinim kategorijama, a u nastavku možete pročitati cijeli pregled 23 podijeljene nagrade možete pogledati u nastavku:

NAGRADE ZA WEB TRGOVCA GODINE 2018

Glavnu nagradu za veće web trgovce, Web Champion Award, dobila je online trgovina s najvećom ukupnom ocjenom i prošlogodišnjim prihodima većim od 7,5 milijuna kuna. Glavnu nagradu za manje web trgovce, Web Challenger Award, dobila je online trgovina s najvećom ukupnom ocjenom i prošlogodišnjim prihodima nižim od 7,5 milijuna kuna.

Web Champion Award: zooplus.hr
Web Challenger Award: sonusart.hr

POSEBNE NAGRADE

Posebne nagrade 1st, 2nd i 3rd People’s Choice Award dobile su 3 web trgovine s najvećim ocjenama zadovoljstva kupaca.

1st People’s Choice Award: salonatech.com
2nd People’s Choice Award: djecjakolica.eu
3rd People’s Choice Award: svijet-beba.hr

Posebnu nagradu Committee Award dobila je web trgovina s najvećom ocjenom stručne komisije.

Committee Award: ecco-verde.hr

NAGRADE PO KATEGORIJAMA

Nagrade u pojedinačnim kategorijama, Category Award, dobile su web trgovine s najvećim ukupnim ocjenama unutar natjecateljskih kategorija.

jelena-rasula

Category Award, Audio & Video: sonusart.hr
Category Award, Automoto: kupigume.hr
Category Award, Books, School & Office: tvornica-snova.hr
Category Award, Fashion & Accessories: bibloo.hr
Category Award, Food & Beverage: malinca.hr
Category Award, Footwear: shop.ivancica.hr
Category Award, Fun & Gifts: partypops.hr
Category Award, Furniture: meblo.hr
Category Award, Group Buying & Services: ponudadana.hr
Category Award, Health & Beauty: wow-junkie.com
Category Award, Home & Garden: termometal.hr
Category Award, IT & Consumer Electronics: conrad.hr
Category Award, Kids & Family: emporium.hr
Category Award, Specialised Store: zooplus.hr
Category Award, Sports: keindl-sport.hr
Category Award, Telco & Mobile: mobis.hr
Category Award, Web Shopping Mall: mall.hr

KAKO SU SE BIRALI POBJEDNICI?

Natjecanje Web trgovac godine već četvrtu godinu ima veliki ugled u javnosti, jer mu svake godine vjeruje sve više potrošača koji žele biti sigurni kojim online trgovinama mogu vjerovati, a online trgovci na taj način dobivaju uvid u stručnu ocjenu svoje trgovine i moguća poboljšanja. Ovogodišnje natjecanje oborilo je rekorde, sudjelovalo je čak 149 web trgovina. Svi online trgovci koji su se prijavili na natjecanje morali su sakupiti barem 50 mišljenja kupaca, da bi se uspješno kvalificirali u nastavak natjecanja.

Idući je korak bio ocjenjivanje trgovina na dva područja: zadovoljstvo kupaca i tehnička sukladnost trgovine s europskim standardima sigurne online kupovine. Potom su tri online trgovine s najvišim ocjenama iz spomenutih područja, uvrštene među finaliste. Finaliste je ocijenila međunarodna stručna komisija koja se sastojala od 29 članova, a vodila ju je predsjednica dr. Jelena Rašula (Shopper's Mind Hrvatska). Online trgovine koje su dobile najveću ukupnu ocjenu, postale su pobjednice u svojoj kategoriji.

"Projekt Web trgovac godine #WTG2018 održao se već 4. put, a njegov cilj je izvijestiti javnost o tome tko su najbolji web trgovci u Hrvatskoj. Ovo natjecanje se od drugih razlikuje po metodologiji, koja je na iznimno visokoj razini, jer se za izbor pobjednika uzimaju u obzir čak tri ključna područja poslovanja web trgovine: tehnička sukladnost smjernicama sigurne kupovine, mišljenje kupaca, te ocjena međunarodne stručne komisije. Također, prijava na ovo natjecanje je posve besplatna i namijenjena svim web trgovcima u Hrvatskoj – tako malim i velikim, za koje imamo odvojene natjecateljske kategorije i ravnopravnu mogućnost pobjede. Svi natjecatelji dobili su izvještaj sa smjernicama za poboljšanje svoje trgovine, tako da na taj način brinemo i za rast ecommercea u Hrvatskoj, te povećanje povjerenja u online kupovinu. Ovogodišnjim pobjednicima čestitamo od srca na iznimnim rezultatima i želimo im puno uspjeha u radu“, izjavila je dr. Jelena Rašula, predsjednica međunarodne stručne komisije #WTG2018.