• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Konferencija 'The Art of Feminine Leadership' okupila 500 liderica u Zagrebu PDF Print E-mail
Monday, 28 January 2019 11:10

feminine-leadership-1Drugo izdanje konferencije „The Art of Feminine Leadership“ održano je 25. siječnja 2019. u Zagrebu. Puna dvorana Branimir Centra bila je dokaz kako je tema vodstva i razvijanja soft vještina koje pomažu radnim mjestima, tvrtkama i društvu u cjelini itekako zanimljiva sudionicama i sudionicima koji su s velikom pozornošću pratili bogat program konferencije.

Konferencija je otvorena predavanjima četiri uspješne poslovne žene, liderice u pravom smislu te riječi, koje su se u tipično muškom svijetu uspjele istaknuti zahvaljujući upravo, vještinama kvalitetnog vodstva. Inspirativni govori Stephanie Guyader iz američke tvrtke Kellog, Marije Felkel (nezavisne HR stručnjakinje), Helle Müller Petersen (Carlsberg Croatia) i Gordane Nikolić (Visoka poslovna škola PAR) pokazali su kako ove žene i liderice zapravo razmišljaju na sličan način. Moglo se tako čuti da svaka od njih kao jednu od glavnih smjernica uspjeha u poslovnom svijetu ističe vjeru u sebe te važnost vlastitog stava i mišljenja iza kojeg uvijek treba stajati.

Iako u IT sektoru većinom, još uvijek prevladavaju muškarci, tri uspješne liderice Medeja Lončar (Siemens), Ana Spasojević (Nanobit) i Anita Cvetić Oreščanin (Poslovna inteligencija) pravi su primjer žena koje polako, ali sigurno krše to pravilo.

feminine-leadership-2

Fleksibilnost, slušanje vlastite intuicije te fokus na rješavanje dugoročnih prepreka doveli su ove žene na sam vrh strukturalne piramide sektora koji će u bliskoj budućnosti brojiti sve više žena. Najbrže rastući sektor daje nam putokaz kamo se trebaju kretati i ostale industrije te kako ženskim vještinama ostvariti kvalitetnije upravljanje.

U sklopu konferencije održana su i dva panela na kojima se raspravljalo o stvaranju budućih lidera, putu prema vrhu te specifičnim vještinama koje osobe na rukovodećim pozicijama trebaju posjedovati. Zaključak panela je da vjera u sebe, hrabrost i vodstvo srcem uvijek prevladava sve izazove i čini članove timova sretnijim, a tvrtke uspješnijima. Svoje viđenje o vodstvu iznijela je i humanoidna robotica Pepper (HT) koja je naglasila važnost emocionalne inteligencije kao jedan od postulata liderstva budućnosti.

Konferencija je organizirana zahvaljujući portalu i agenciji Shhhefica, uz podršku event agencije LOL te pod sponzorstvom oko 50 brendova, medijskih partnera i prijatelja konferencije. Zanimljivo je da je konferencija je samo u godinu dana narasla čak pet puta, od inicijalnih 100 sudionika i 10 partnera, do današnjih 500 sudionika i 50 partnera. Što nas očekuje iduće godine, vidjet ćemo 24. siječnja 2020. kada je najavljeno treće izdanje konferencije.