• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Iz sivila u bolje sutra? PDF Print E-mail
Monday, 05 January 2015 15:12

dijana-klekar-nova2Hoće li noviteti u obliku većih prihoda radnika, povoljnijih uvjeta poslovanja za male poduzetnike i obrtnike ili pak poticanje zapošljavanja mladih postići željeni učinak, tek ćemo vidjeti. No u sivilu 2014. godine, svaka pa i mala promjena na bolje u 2015. bit će veliki korak naprijed.

Piše: Dijana Klekar, direktorica društva Tecumviva d.o.o. 

Prosinac je tradicionalno mjesec darivanja i božićnih domjenaka, no prosinac je i mjesec evaluacije svega postignutog u tekućoj godini. Sumira se sve ono što je napravljeno i pripremaju se planovi za Novu godinu. Gospodarska kriza, recesija, depresija, nelikvidnost, nezaposlenost, neučinkovitost, pad BDP-a, visoki porezi, niska primanja, gubitak posla, uhićenja, rezanje troškova – sve je to u 2014. godini bio dio naše svakodnevice. Rekli bismo - ništa novo, jer je sve navedeno dio naše svakodnevice još od 2009. godine. Broj nezaposlenih osoba prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2014. godini dosegao je brojku od 330.916 osoba od čega je 55% žena i 45% muškaraca. Najveći broj nezaposlenih osoba živi u Splitsko-dalmatinskog županiji, Gradu Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji.

CRNA LISTA

Stvarnost je i da u 2014. godini oko 3,8% ukupno zaposlenih radnika u Hrvatskoj za svoj rad nije primilo plaću dulje od dva mjeseca. "Crnu listu", odnosno popis poslodavaca koji ne isplaćuju plaću radnicima na svojim web stranicama objavljuje Ministarstvo financija – Porezna uprava. Stoga svima onima koji su u potrazi za poslom preporučamo da pogledaju ovaj popis, kako ne bi postali dio crne statistike. S druge strane, najbolje su plaćena zanimanja iz područja tehnologije i razvoja. Na plaću utječe i stručna sprema, pa osobe visoke stručne spreme imaju u prosjeku najmanje za 50% veću plaću od osoba srednje stručne spreme. A visina plaće ovisi i o vlasničkoj strukturi kompanije, pa su plaće u tvrtkama u pretežito stranom vlasništvu veće od plaća u tvrtkama u pretežito domaćem vlasništvu. Prosječna mjesečna neto plaća u 2014. godini kretala se oko 5.500 kn i istu je primalo oko 16% radnika, dok je njih više od 50% primalo plaću nižu od prosječne.

Najniže plaće isplaćene su radnicima u tekstilnoj i kožarskoj industriji, a gledano po županijama, najniže plaće isplaćene su u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Platiti račune i preživjeti u zadnjih šest godina postala je jedna od važnijih vještina. U nedavno provedenom istraživanju Hrvatske udruge poslodavaca i poduzetnici su rekli svoje mišljenje o 2014. godini. Tako su opće gospodarsko stanje u 2014. godini ocijenili prosječnom ocjenom 1,65 te je ovo, barem u gospodarskom smislu, još jedna u nizu izgubljenih godina. Smanjenje broja zaposlenih bilježi se kako kod malih tako i kod srednjih i velikih poduzetnika. Godina 2014. ostat će zapamćena i po tome što su mnoga "stečena" prava koja su godinama ugrađivana u kolektivne ugovore, iz istih obrisana pa su ove godine regres, božićnicu ili dar za dijete isplatili ili će isplatiti tek rijetki poslodavci. I dok ispraćamo 2014. godinu ne možemo, a ne zapitati se što nam donosi 2015. godina.

Hoće li Nova Godina biti gora ili bolja od ove koja prolazi? Poduzetnici, na žalost, ne očekuju veća poboljšanja u 2015. godini, već štoviše 40,4% malih poduzetnika smatra da će opće gospodarsko stanje u 2015. godini biti čak i lošije, pa nam se ona ocjena od 1,65 sa početka priče i ne čini tako lošom. I dok je većina poduzetnika optimistična kada je u pitanju povećanje prihoda, u 2015. godini ne očekuju se značajnija zapošljavanja. Svega 19,8% kompanija koje su sudjelovale u istraživanju očekuju povećanje broja zaposlenih, dok većina njih ipak predviđa smanjenje.

NIJE SVE CRNO

No nije sve crno. Od 1. siječnja na snagu stupaju porezne promjene kojima se država odriče dijela svojih prihoda kako bi povećala kupovnu moć i olakšala poslovanje obrtnicima i poduzetnicima. Plaće će narasti zbog povećanja osnovnog osobnog odbitka i promjene poreznih razreda od nekoliko stotina pa i do tisuću kuna. Novi obračun plaća pogodovat će onim radnicima kojima je do sada iz plaće uplaćivan porez, koji imaju veću plaću i veći osobni odbitak. Tako će npr. radniku koji je do sada imao prosječnu neto plaću u iznosu od 5.500 kn, plaća u 2015. godini porasti za oko 2,1%, radniku koji je do sada imao prosječnu neto plaću u iznosu od 10.000 kn, plaća će narasti za oko 2,6%, a radniku koji je do sada imao prosječnu neto plaću u iznosu od 20.000 kn, plaća će narasti za oko 5,7%. Uz ovo, novim se izmjenama u kategoriju uzdržavanih članova uže obitelji mogu prijaviti i izvanbračni drug, odnosno životni partner i neformalni životni partner, roditelji izvanbračnog druga, odnosno životnog partnera i neformalnog životnog partnera, bivši izvanbračni drug, odnosno životni partner i neformalni životni partner ukoliko za iste obveznik plaća uzdržavanje.

cekaonica-posaoNOVITETI U 2015.

Osim radnika, od novih poreznih promjena korist će imati i umirovljenici jer se povećava osobni odbitak sa 3.400 na 3.800 kn. Nova porezna reforma malim poduzetnicima i obrtnicima (subjektima malog gospodarstva s ukupnim godišnjim primicima do 3 mil. kn) donosi još jednu zanimljivost. Od 1. siječnja omogućit će se plaćanje PDV-a po naplaćenom, umjesto po ispostavljenom računu, što će omogućiti da isti vlastita sredstva mogu iskoristiti za ulaganje u razvoj poslovanja i redovito podmirivanje obaveza. Uvodi se i obaveza vođenja evidencije u kojoj će poduzetnici morati prijavljivati ukoliko im u propisanim rokovima nije plaćen račun. U 2015. godini koristi će imati i poslodavac koji zaposli osobu mlađu od 30 godina na ugovor o radu na neodređeno vrijeme, jer će biti oslobođen obaveze plaćanja doprinosa na bruto plaću za zdravstveno (15%), zaštitu zdravlja na radu (0,5%) i za zapošljavanje(1,7%) na rok od 5 godina.

Je li to dovoljno? Nije ali je dobar početak. Hoće li noviteti u obliku većih prihoda radnika, povoljnijih uvjeta poslovanja za male poduzetnike i obrtnike ili pak poticanje zapošljavanja mladih postići željeni učinak, tek ćemo vidjeti. No u sivilu 2014. godine svaka pa i mala promjena na bolje u 2015. godini bit će veliki korak naprijed. Ispratimo stoga 2014. godinu sa željama da u Novoj 2015. godini svi subjekti gospodarstva ostvare rast prihoda i osiguraju održivost poslovanja i stabilnost radnih mjesta, da radnici za svoj rad budu plaćeni na vrijeme, da se nezaposleni zaposle i da riječi kao što su kriza, recesija, depresija, nelikvidnost, nezaposlenost brzo zaboravimo i zamijenimo riječima kao što su rast, progres, optimizam, likvidnost i zaposlenost. Sretna nam Nova 2015. godina!

 

TECUMVIVA - ARHIVA TEKSTOVA:  

->Kakve radnike trebamo?
->Rat za talente je počeo!
->Rad na crno - neisplativ svima 
->Uvođenje mentorskih programa
->Aktivno traženje posla - posao sam po sebi
->Kako nagraditi angažman zaposlenika
->Proaktivnost i poduzetnost: Jeste li sanjar ili činitelj?
->Zbrinjavanje viška radnika - izbor ili obaveza?
->Poslovna politika: Kako do veće plaće?
->Razgovor za posao: Kako odabrati novog zaposlenika
->Razgovor za posao: Zaposlite me(ne)!
->Kritika u tuđim cipelama
->Uštedite novac bontonom!
->Organizacijskom kulturom do pozitivne klime 
->Zakon o radu: Kako poslovati u moru propisa
->Zašto trebamo opise radnih mjesta