• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Timskim radom do boljih rezultata PDF Print E-mail
Monday, 23 March 2015 13:03

dijana-klekar-nova2Timski je rad sposobnost pojedinca da radi zajedno sa drugima s ciljem ostvarenja zajedničke vizije i rezultata. Timski je rad svojevrsno "gorivo" koje omogućava pojedincu postići rezultat veći od uobičajenog. Bez obzira jeste li šef ili radnik, ukoliko znate kako raditi timski ili kako potaknuti timski rad, posjedujete jednu od ključnih poslovnih vještina. Timski je rad sposobnost pojedinca da radi zajedno sa drugima s ciljem ostvarenja zajedničke vizije i rezultata. Timski je rad svojevrsno "gorivo" koje omogućava pojedincu postići rezultat veći od uobičajenog. Razvoj efektivnog timskog rada u organizaciji podiže produktivnost i kvalitetu rada te lojalnost zaposlenika, pa je stoga i jedna od važnijih kompetencija koju od svojih radnika traži većina poslodavaca.

Piše: Dijana Klekar, direktorica društva Tecumviva d.o.o. 

Iako većina poslodavaca ima kvalitetno razvijene dugoročne planove i misiju te viziju, sve navedeno rijetko komuniciraju onima koji ih trebaju i ostvariti. Osim toga, u moru svakodnevnih rutinskih poslova, čak i menadžeri često zaborave na "širu" sliku te umjesto da svoju posvećenost usmjere na dizajniranje procesa kojim će se eliminirati budući problemi, češće "gase požare" koji su upravo posljedica tih istih neriješenih problema. Ako svi članovi tima razumiju što je svrha kompanije, što se želi postići i što trebaju raditi kako bi kompanija ostvarila svoju viziju i ciljeve, onda će i oni svoja znanja, vještine i sposobnosti koristiti za ispunjenje željenih ciljeva poslovanja.

BEZ ODUSTAJANJA

Cijelu situaciju najbolje opisuje jedna zgodna priča: "Jednom davno, kornjača i zec nisu se mogli složiti tko je brži. Odlučili su se utrkivati, pa su dogovorili rutu i krenuli. Zec je pojurio i nakon nekog vremena bio je već značajno ispred kornjače. Shvativši da je brži, odlučio je sjesti i malo se odmoriti. Sjeo je pod kupus i zaspao. Kornjača je iskoristila njegov odmor, ubrzo ga sustigla, te na kraju prva došla do cilja i pobijedila. Zec se probudio i shvatio da je izgubio utrku". Ovo je verzija priče na kojoj su odrasle generacije mladih, a kroz nju smo naučili da nikada ne treba odustati, jer iako ponekad nemamo šanse, ukoliko smo ustrajni možemo sve pobijediti. No priča ima novi nastavak… "Razočarani zec promislio je o razlozima svojeg poraza i shvatio da je utrku izgubio zato što je bio nesmotren i presiguran u sebe. Da nije uzeo stvari 'zdravo za gotovo', kornjača ga sigurno ne bi pobijedila. Zato je izazvao kornjaču na još jednu utrku, a kornjača je pristala. Ovoga puta zec se dobro pripremio. Otrčao je cijelu rutu bez stajanja i odmaranja te s lakoćom pobijedio kornjaču".

UČITI IZ POGREŠAKA

Svaki poraz i svaka pogreška nove su prilike za učenje. No, u sličnim poslovnim situacijama ono što najčešće tražimo je krivac, umjesto da situaciju sagledamo iz perspektive učenja i razvoja, jer samo tako možemo naučiti važne lekcije i ne ponavljati iste pogreške. Priča se nastavlja i dalje… "Nakon što je kornjača malo promislila o razlozima svog poraza, shvatila je da nije niti mogla pobijediti zeca, osobito ne na ovako formiranoj ruti utrke. Stoga je pozvala zeca da snage odmjere u novoj utrci, ali na nešto izmijenjenoj ruti, a zec je pristao. Utrka je počela, a u skladu sa svojom dosljednošću da bude brz i predan, zec je brzo otrčao dio rute, sve dok nije došao do rijeke koja je za njega bila nepremostiva prepreka. Cilj je bio udaljen svega nekoliko kilometara, ali s druge strane rijeke koju on nije mogao nikako prijeći. Kornjača ga je lako sustigla, ušla u rijeku, zaplivala na suprotnu obalu i nastavila do cilja utrke".

NOVA PRAVILA

Promijenjeni tržišni uvjeti nameću neka nova pravila i traže identifikaciju nekih novih ključnih vrijednosti i sposobnosti. U ovom slučaju kornjača je prvo identificirala svoje sposobnosti, pa tek onda sukladno njima promijenila rutu kako bi maksimalno iskoristila svoje prednosti, zbog čega je sposobnost zeca (njegova brzina) ostala neprimijećena. Često nećemo biti u mogućnosti tržišne uvjete preoblikovati tako da odgovaraju sposobnostima koje imamo, ali ako uskladimo ili razvijemo nove sposobnosti koje su rješenje za nove okolnosti, ne samo da nećemo biti neprimijećeni, nego ćemo kreirati nove prilike za rast i napredak.

RAZMJENA ZNANJA

Ali priča ni ovdje ne završava… "Nakon svega, zec i kornjača zajedno su promislili o utrci i zaključili da je zadnja utrka mogla proći i puno bolje. Odlučili su još jednom proći rutu, ali ovoga puta kao tim. Krenuli su! Zec je ponio kornjaču na leđima do rijeke, zatim je kornjača prenijela zeca na leđima preko rijeke, a na drugoj obali, ponovno je zec ponio kornjaču na leđima do cilja. Zajedno su ušli u cilj i zajedno pobijedili". Jasno definirane uloge i jasno postavljen cilj omogućit će svakom pojedincu da sva znanja, iskustvo i sposobnosti stavi na raspolaganje timu i tako pruži maksimalan doprinos u ostvarenju zajedničke vizije i ciljeva. Međusobno razumijevanje, ali i poznavanje sposobnosti ostalih članova tima dovest će do razvoja potrebnog međusobnog povjerenja i poštovanja.

ZAJEDNO DO POBJEDE

Što sve možemo naučiti iz ove priče: - nikada ne treba odustati kada se suočimo s porazom, - ukoliko se umjesto natjecanja protiv suparnika počnemo natjecati sa situacijom, možemo stvari sagledati iz nove perspektive i doći do novih rješenja, - ukoliko znamo svoje snage i prednosti, možemo ih i bolje iskoristiti, - ako radimo timski, koristeći sposobnost svih članova, uvijek ćemo biti uspješniji nego ako radimo sami. Raditi timski znači dati svoj doprinos u definiranju svrhe, ciljeva i zadataka kroz sudjelovanje u raspravi, postavljanje pitanja, davanje ideja, poticanje međusobnog razumijevanja i poštovanja, prihvaćanjem različitosti i kroz učenje o sposobnostima članova tima. Raditi timski znači biti otvoren prema novitetima i novim načinima razmišljanja, prihvaćati pohvale, ali i odbijanje i kritiku, učiti iz svojih pogrešaka te graditi poticajne i suradničke odnose sa drugim članovima tima. Stoga, bilo da smo spori i ustrajni (kao što je to kornjača) ili brzi i dosljedni (kao što je to zec iz naše priče), ako radimo timski bolje ćemo razumjeti "širu" sliku i prije doći do željenog cilja i zajedno pobijediti.

 

TECUMVIVA - ARHIVA TEKSTOVA:  

->Iz sivila u bolje sutra
->Kakve radnike trebamo?
->Rat za talente je počeo!
->Rad na crno - neisplativ svima 
->Uvođenje mentorskih programa
->Aktivno traženje posla - posao sam po sebi
->Kako nagraditi angažman zaposlenika
->Proaktivnost i poduzetnost: Jeste li sanjar ili činitelj?
->Zbrinjavanje viška radnika - izbor ili obaveza?
->Poslovna politika: Kako do veće plaće?
->Razgovor za posao: Kako odabrati novog zaposlenika
->Razgovor za posao: Zaposlite me(ne)!
->Kritika u tuđim cipelama
->Uštedite novac bontonom!
->Organizacijskom kulturom do pozitivne klime 
->Zakon o radu: Kako poslovati u moru propisa
->Zašto trebamo opise radnih mjesta