• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
Odgađanje izvršavanja zadataka: Prokrastinacija naša svagdašnja PDF Print E-mail
Monday, 26 September 2016 14:08

matej-pavlicOdgađanje zadatka do zadnjeg časa nije problem kojeg poznajemo od jučer. Jedna od najranijih dokumentiranih izjava o ovoj temi potječe od Hezioda, a datira s početka 8. stoljeća prije Krista. Heziod je rekao: “Ne ostavljajte svoj posao za sutra, niti za prekosutra; jer tromi radnik neće napuniti svoju žitnicu, kao niti onaj koji svoj posao odgađa; zbog radišnosti posao ide dobro, a čovjek koji odgađa posao uvijek je nadomak propasti.”

Piše: Matej Pavlić, mag. psih., Tecumviva d.o.o. 

Sasvim prikladno za odabranu temu članka, ove riječi pišem neposredno prije roka za isporuku napisanog teksta, iako sam zadatak dobio prije čak dva tjedna. Nesumnjivo, mnogi koji su se zatekli u sličnoj situaciji su si prije mene postavili isto pitanje koje si ja sada postavljam: “Pa kako se ovo dogodilo?”. Odgađanje zadatka do zadnjeg časa nije problem kojeg poznajemo od jučer. Prema literaturi, jedna od najranijih dokumentiranih izjava o ovoj temi potječe od Hezioda, a datira već s početka 8. stoljeća prije Krista.

NE OSTAVLJAJTE ZA SUTRA…

Heziod je savjetovao svojeg čitatelja sljedećim riječima: “Ne ostavljajte svoj posao za sutra, niti za prekosutra; jer tromi radnik neće napuniti svoju žitnicu, kao niti onaj koji svoj posao odgađa; zbog radišnosti posao ide dobro, a čovjek koji odgađa posao uvijek je nadomak propasti” (Poslovi i dani, 1413). Istu ljudsku manu analizirali su stari Grci, o njoj je pričao i slavni rimski orator Ciceron, spominjana je i tijekom 17. i 18. stoljeća, ali, ironično, ozbiljnije znanstveno razmatranje čekala je do 90-ih godina prošlog stoljeća. Prošlo je, dakle, gotovo 3000 godina dok se čovječanstvo nije odlučilo ozbiljnije uhvatiti u koštac s toliko raširenom pojavom u ljudskom ponašanju. U čemu je problem? Prokrastinacija se u literaturi definira kao voljno odgađanje namjeravanog slijeda radnji unatoč očekivanju lošijeg ishoda zbog samog tog odgađanja, a istraživanja su pokazala da ovaj fenomen zapravo nema jednostavni uzrok. Jedna od istaknutijih teorija kaže da odluka o sljedećoj aktivnosti u koju ćemo se upustiti ovisi o četiri faktora.

MOTIVIRANJE ZA POČETAK RADA

Bit ćemo motiviraniji upustiti se u radnju: - ako ju smatramo ugodnijom od ostalih aktivnosti u koje se možemo upustiti, - ako smatramo da radnju možemo uspješno izvršiti, - ako nagrada dolazi brzo po izvršavanju aktivnosti te - ako možemo trpiti trajanje same aktivnosti prije nego što uslijedi nagrada po njenom završetku. Za vas čitatelje (ali i za mene), prijevod glasi ovako: dokle god je rok za isporuku članka daleko, a posljedice neuspjele isporuke malene i slabo vjerojatne, dotle ćemo vrijeme provoditi u ulaznom pretincu elektroničke pošte, gledajući slatke kućne ljubimce na internetu, ili promatrajući aktivnosti naših tobožnjih prijatelja na socijalnim mrežama.

SMANJITE VJEROJATNOST ODGAĐANJA

prokrastinacijaMožete za primjere uzeti slavne uspješne ljude. Poznati američki predsjednik Franklin Delano Roosevelt rekao je: “Vjerujte da možete i već ste na pola puta”. Prije svega, izgradite uvjerenje, a time i očekivanje, da dotičnu poželjnu aktivnost možete uspješno izvršiti. Istraživanja su pokazala da su najbolji građevni materijal za to uvjerenje zapravo uspjesi. Za početak, promatrajte uspješne ljude, a zatim se odvažite i iskušajte se. Morate prvo puzati! Bill Gates se uvijek brinuo da će nešto poći po zlu pa je taj strah kanalizirao u korisne predradnje: detaljno je planirao, a zatim djelovao sukladno planu. Bill je u svojem umu podigao cijenu nespremnosti i nedjelovanja. Strah, dakle, možemo okrenuti u svoju korist! Pri tome se nemojte samo koncentrirati na neposredne posljedice kao što su, na primjer, pokuda od strane nadređenih.

Sjetite se: današnja pasivnost može dovesti do sutrašnjih financijskih poteškoća, stagnacije ili čak regresije u karijeri, zdravstvenih problema te oštećenih međuljudskih odnosa. Victor Hugo je u borbi s vremenom poduzeo radikalne mjere kako bi svom izdavaču (s kojime je bio u poslovnom odnosu pod zakonskim ugovorom) isporučio dogovoreno djelo naslova Zvonar crkve Notre Dame. Nakon godine dana provedenih zabavljajući se i odgađajući neizbježno, izdavač je zaprijetio i skratio rok na svega šest mjeseci. Što je Victor učinio? Svu svoju odjeću je zaključao i učinio ju sebi nedostupnom. Budući da gol nije mogao izaći van, jedina opcija koju si je ostavio bila je pisanje.

Poruka? Dizajnirajte svoju okolinu. Povećajte broj odluka potrebnih za upuštanje u nepoželjnu aktivnost, a smanjite broj odluka potrebnih za upuštanje u poželjnu. To će pospješiti započinjanje poželjnog ponašanja. Otežajte upuštanje u aktivnosti koje su od sekundarnog značenja: ako ste distraktibilni, iz svojeg vidokruga uklonite podsjetnike na trenutno nebitne aktivnosti. Olakšajte započinjanje poželjnih aktivnosti: ako želite stvoriti naviku redovitog trčanja, tenisice ostavljajte na vidljivom mjestu!

STVARANJE RUTINE

Konačno, točno vremenski organizirajte i automatizirajte poželjnu aktivnost. Neka istraživanja su pokazala da puko određivanje i verbaliziranje namjere za upuštanje u poželjnu aktivnost u točno precizirano vrijeme povećava vjerojatnost realiziranja te namjere za čak dva do tri puta! A o prednostima stvaranja rutine ću dozvoliti da nešto kaže veliki Petar Iljič Čajkovski: “Redovito sjedam pred klavir u 9 sati ujutro, a gospođice Muze su naučile na vrijeme doći na taj sastanak.” Čajkovski nije čekao inspiraciju, nego ju je naučio da se rutinski pojavljuje onda kada je on to htio.

 

TECUMVIVA - ARHIVA TEKSTOVA:

->Stres na poslu: Zadovoljstvo i sreća nasuprot sagorijevanju
->Preuzmite kontrolu nad svojim poslom
->Što izbjegavati na društvenim mrežama
->Zadaje li vam molba za posao muke? Imamo rješenje!
->Mjere aktivnih i pasivnih politika zapošljavanja

->Motivacija: Mislite da možete - i moći ćete!
->Pregovaračke vještine: Prijedlozi i ustupci moraju biti uvjetovani
->Timskim radom do boljih rezultata
->Mobbing - nedopustivo narušavanje dostojanstva
->Iz sivila u bolje sutra
->Kakve radnike trebamo?
->Rat za talente je počeo!
->Rad na crno - neisplativ svima 
->Uvođenje mentorskih programa
->Aktivno traženje posla - posao sam po sebi
->Kako nagraditi angažman zaposlenika
->Proaktivnost i poduzetnost: Jeste li sanjar ili činitelj?
->Zbrinjavanje viška radnika - izbor ili obaveza?
->Poslovna politika: Kako do veće plaće?
->Razgovor za posao: Kako odabrati novog zaposlenika
->Razgovor za posao: Zaposlite me(ne)!
->Kritika u tuđim cipelama
->Uštedite novac bontonom!
->Organizacijskom kulturom do pozitivne klime 
->Zakon o radu: Kako poslovati u moru propisa
->Zašto trebamo opise radnih mjesta