• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Progressive

Member Area
IZTL: Lidl i Kaufland prvi po povoljnim cijenama PDF Print E-mail
Monday, 20 June 2016 13:28

iztl-lipanj-2016

Vodeću grupu trgovačkih lanaca po posjećenosti čine Lidl, Konzum i Kaufland dok su Plodine, Billa i Interspar značajno rjeđe posjećeni, pokazalo je istraživanje zadovoljstva trgovačkim lancima agencije Hendal iz lipnja ove godine. Situacija je nešto drugačija kada se promatraju najčešće posjećeni lanci – prema ovom parametru značajno najbolju poziciju imaju Konzum i Kaufland u kojima najčešće kupuje nešto manje od 30% hrvatskih kupaca.

Lidl najčešće posjećuje 15% kupaca dok ostale lance najčešće posjećuje manje od 10% kupaca. Preporuka je također značajan aspekt povezanosti kupaca s prodajnim laicima. U ovom parametru najbolju poziciju ima Lidl kojeg preporučuje gotovo 70% kupaca. Na drugom mjestu je Kaufland s 58% kupaca koji ga preporučuju dok 46% kupaca preporučuje Konzum.

iztl-lipanj-2016-3

U ovom valu istraživanja željeli smo utvrditi percepciju pristupačnosti cijena. U najboljoj poziciji su Lidl i Kaufland, za koje više od 50% kupaca smatra da imaju povoljne cijene. Na trećem mjestu je Konzum za kojeg 39% ispitanika smatra da ima povoljne cijene. Oko 30% kupaca smatra da Plodine, Billa i Interspar imaju povoljne cijene.

Zanimljivo je pogledati i promjenu u percepciji povoljnosti cijena u usporedbi s lipnjem 2015. Rezultati pokazuju da se ove godine cijene u Konzumu percipiraju znatno povoljnije nego prošle. Slična promjena, no u nešto manjoj mjeri, uočljiva je za Interspar. Cijene ostalih trgovačkih lanaca percipiraju se značajno manje povoljno u odnosu na prethodnu godinu, pri čemu je najveća promjena vidljiva za Lidl za kojeg se udio potrošača koji ga smatraju povoljnim, smanjio za 22%.

 

Travanj 2019.

progressive-188-travanj-2019

progressive arhiva
 
facebook logo
 
atmc-banner
 

KOLUMNE

kultura-prehrane-banner-2017
ljudski-resursi-banner-2017
financije-i-porezi-banner-2017
logistika-banner-2017
fmcg-plus-banner-2017
tehnologija-banner-2017

SURADNICI

igd-logic-n nielsen-logic-n
crowe-horwarh-logic ipsos-puls-logic-n
gfk-logic-n hendal-logic-n
tecumviva-logic-n euromonitor-logicc-n
atkearney-logic-n implementacija-snova-logic-n