HUP raspisuje izbore za sva ključna tijela

Damir Zorić, glavni direktor HUP-a

Vijeće članova HUP-a odlučilo  je raspisati izbore za sva ključna tijela Hrvatske udruge poslodavaca – predsjednika, Izvršni i Nadzorni odbor. “Izbori će se provesti prema najvišim mogućim demokratskim standardima, transparentno i u skladu s pozitivnim promjenama kroz koje HUP prolazi”, priopćeno je iz HUP-a.

Kako se navodi u priopćenju, na sjednici Vijeća članova HUP-a donesena je odluka o raspisivanju izbora za sva ključna tijela HUP-a, a do izbora novog predsjednika za vršiteljicu dužnosti je izabrana Marina Pulišić, članica Uprave Jadran-galenskog laboratorija iz Rijeke i članica HUP-Udruge proizvođača lijekova.

“HUP je bio, jest i ostat će Hrvatska udruga poslodavaca, ne udruga nekih poslodavaca, već udruga svih poslodavaca ove zemlje”, izjava je v.d. predsjednice HPU-a koja se prenosi u priopćenju.

Pulišić pritom ističe kako je “HUP moćna organizacija, organizacija kompetentnih i vrijednih djelatnika, organizacija koja doprinosi razvoju politika koje otvaraju mogućnosti za daljnji rast i razvoj našeg društva”.

“Unutar 30 granskih udruga rješavaju se sektorski problemi, ali udruge se međusobno povezuju i horizontalno, ujedinjujemo snage svugdje gdje se može doprinijeti da se riješe zapreke, da se postigne više. Svi naši uspjesi govore o tome, a postigli smo ih puno pa i u uvjetima najvećih kriza, kao što je i ova zadnja uzrokovana koronavirusom, kada smo imali rekordan broj učlanjenja i rasta prihoda od članarina”, izjavila je Pulišić.

HUP je posljednjih dana napustilo nekoliko velikih članica, a medijima su izlazak potvrdili iz Orbica, Adris grupe, Tehnomonta i Fortenova grupe.

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić u priopćenju navodi kako su nedavno izašli izravni članovi koji su svoje predstavnike imali u svim ključnim tijelima udruge: Izvršnom odboru, Nadzornom odboru i Vijeću članica.

“Znači imali su vrlo konkretne pozicije i mogućnosti da mijenjaju stvari iznutra, ako su mislili da se nešto ne radi kako treba. Hrvatska udruga poslodavaca će iz ovoga izaći još jača, s uključivijim pristupom i pravednijim odnosom prema svim svojim članicama, što je potvrdilo i današnje Vijeće članova”, ističe Zorić.

Prema njegovim riječima, HUP broji više od 6.000 članova koji zapošljavaju preko 270.000 zaposlenika, što je više od dvostrukog broja kojeg za reprezentativnost zahtjeva Zakon o reprezentativnosti udruga poslodavaca i sindikata. “Očekujem da ćemo još hrabrije zagovarati interese naših članica i jasnije artikulirati zajednički stav svih poslodavaca u Hrvatskoj”, poručuje Zorić.

U priopćenju je istaknuto da su podršku HUP-u, a u svjetlu nedavnih događaja i izlascima pojedinih kompanija iz udruge, dali brojni predstavnici velikih i malih hrvatskih tvrtki, članovi granskih udruga HUP-a.