Proteinski proizvodi: Razlozi zbog kojih je dobro jesti više proteina

Proteini se prirodno nalaze u namirnicama životinjskog podrijetla kao što su meso, svinjetina, perad, riba, mlijeko, sir, jogurt i jaja, kao i u biljnim namirnicama poput žitarica, graha, orašastih plodova, sjemenki...

Predstavljen prvi hrvatski Priručnik za primjenu dodataka prehrani

Važnost zdravstvene pismenosti vidljiva je i u trendu samoliječenja koji je u sve većem porastu u Hrvatskoj - stoga je edukacija ljekarnika i pacijenata o rastućem tržištu dodataka prehrani, kao značajnom...

Začini: Kategorija bilježi rast vrijednosne prodaje

Pojedinačni začini zajedno ostvaruju 40% vrijednosne prodaje kategorije, dodaci jelima 34%, fiksevi čine 17% prodaje i miksevi 8% vrijednosne prodaje kategorije začina Analizira: Majda Babić, Senior Client Executive,...

Jestiva ulja: Suncokretovo ulje drži 89% količinske prodaje

U posljednjih godinu dana, zaključno s prosincem 2022. godine, promatrajući količinski, vodeća tri proizvođača zastupala su 71,3% količinske prodaje kategorije, a oni su abecednim redom: Dijamant, IPK Tvornica ulja Čepin i...

Suhomesnati proizvodi: Čak 79% potrošača barem ponekad konzumira kategoriju

Gotovo tri petine heavy korisnika kategorije prilikom kupovine prednost daje trajnim suhomesnatim proizvodima koji su domaće proizvodnje Analizira: Violeta Perčić, Project Executive, Ipsos Trajni suhomesnati...

Tjesteninu čak 96% građana Hrvatske jede barem ponekad

Prema BRANDpuls istraživanju provedenom u drugom dijelu 2022. godine, u procjeni populacije brojimo čak 2.318.875 konzumenata tjestenine u dobi od 16. do 64. godine Analizira: Jelena Jakšić Matovina,...

Zbog bezglutenskih proizvoda i dalje možemo hedonistički uživati

Ponuda i asortiman bezglutenskih proizvoda u trgovinama raste pa ako odlučimo, iz nekog razloga, izbjegavati gluten, ne moramo se susprezati od proizvoda poput tjestenine, brašna, kruha, pa čak niti od čokoladica

Bogatstvo zdravih komponenti u šalici čaja

Sastav čaja je izrazito složen - procjenjuje se da sadrži preko 300 aktivnih komponenti. Čaj sadrži polifenole, alkaloide, aminokiseline, ugljikohidrate, klorofil, hlapljive organske spojeve (pridonose aromi čaja), fluor, aluminij, mineralne tvari...

RIBA za zdravlje srca, mozga i cjelokupnog organizma

Omega-3 masne kiseline prisutne u ribi imaju protuupalna svojstva i mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti, sniziti krvni tlak i poboljšati cjelokupno zdravlje srca. Također se smatra da redovito konzumiranje ribe...

Zdrava prehrana mora i kvalitetom sastava i načinom konzumacije zadovoljiti naše potrebe

Zdrava prehrana za svakoga od nas može značiti nešto drugo u smislu izvedbe i izgleda tanjura i dnevnog jelovnika, ali uvijek i za svakoga je zdrava prehrana ona uz koju će...

Sportske i rekreativne aktivnosti – upoznajte profil aktivnih Hrvata

Aktivniji građani više su usmjereni na zdravije opcije prehrane te pokazuju manju sklonost fast food opcijama - spremni su platiti više za hranu koja ne sadržava aditive, umjetne arome, pojačivače okusa...