Lidl razvija prvi standard za očuvanje bioraznolikosti za konvencionalnu proizvodnju voća i povrća

U suradnji s partnerima, Lidl će do kraja 2021. godine razviti prvi standard za bioraznolikost u konvencionalnoj proizvodnji voća i povrća, kao dodatak već postojećem standardu GLOBALG.A.P.

Nastavak je ovo priče iz 2018. godine, kada su svi Lidlovi dobavljači voća i povrća dobili GLOBALG.A.P. certifikat kojim su se obvezali da će prilikom obavljanja svih aktivnosti na poljoprivrednom gospodarstvu primjenjivati dobru poljoprivrednu praksu, program kontrole pesticida, sustav upravljanja kvalitetom i HACCP načela.

Implementacijom novog standarda postojećem svjetskom certifikatu dobre poljoprivredne prakse – GLOBALG.A.P., Lidl aktivno potiče promociju i očuvanje bioraznolikosti kao važnog dijela svoje strategije održivosti.

Budući da gubitak bioraznolikosti predstavlja egzistencijalnu prijetnju ekosustavima, Lidl je, kao jedan od vodećih međunarodnih trgovačkih lanaca te dobavljač prehrambenih i proizvoda ostalih kategorija, svjestan svoje odgovornosti za očuvanje ekosustava. Stoga Lidl surađuje s međunarodno priznatim stručnjacima za održive prehrambene sustave, kao i poljoprivrednim ekspertima, razvijajući zajedno dodatni modul za promicanje bioraznolikosti u konvencionalnoj poljoprivredi.

GLOBALG.A.P. Integrirani standard osiguranja poljoprivrednih gospodarstava (IFA) obuhvaća dobre poljoprivredne prakse za sve oblike poljoprivredne proizvodnje. S dodatkom za bioraznolikost, proizvođači voća i povrća imat će svoje vlastite poljoprivredne prakse za očuvanje bioraznolikosti u sklopu godišnje revizije IFA, a i kupcima Lidla će ubuduće biti dostupni proizvodi koji pomažu ostvarenju tog cilja.