Fortenova grupa postaje generalni sponzor HNS-a

Foto: Drago Sopta/HNS

Konzum, Jamnica i PIK Vrbovec postali službeni sponzori HNS-a

Fortenova grupa postaje generalni sponzor Hrvatskog nogometnog saveza, dok će tri kompanije iz njezinog portfelja – Konzum, Jamnica i PIK Vrbovec – biti službeni sponzori HNS-a. Ugovor o sponzorstvu u trajanju od četiri godine potpisali su Davor Šuker, predsjednik HNS-a i Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe te Zoran Mitreski, Dario Šalić i Slaven Ružić, čelnici Konzuma, Jamnice i PIK-a Vrbovec. Sukladno ugovoru, Jana postaje službena voda nogometne reprezentacije i HNS-a.   

„Ponosni smo što ćemo u narednim godinama biti generalni sponzor Hrvatskog nogometnog saveza. Nacionalni nogometni tim jedan je od simbola Hrvatske, a ujedno je i jedna od najbolje rangiranih svjetskih reprezentacija, s brojnim sportskim uspjesima iza sebe. Upravo su uspjeh i izvrsnost vrijednosti kojima se u svom poslovanju vodi i Fortenova grupa kao jedna od vodećih kompanija u Jugoistočnoj Europi. Istodobno, kao snažni i prepoznatljivi hrvatski brendovi, naše operativne kompanije Konzum, Jamnica i PIK postaju službeni sponzori Vatrenih, još jednog jakog hrvatskog brenda i važnog promotora Hrvatske u svijetu.

Foto: Drago Sopta/HNS

Posebno mi je zadovoljstvo što ovo sponzorstvo uključuje i društveno odgovorni projekt izgradnje deset nogometnih igrališta u različitim dijelovima Hrvatske. Na taj način ćemo, zajedno s HNS-om,  poticati bavljenje sportom među najmlađima i tako dati važan doprinos lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. HNS-u i Vatrenima želim puno novih sportskih uspjeha i medalja, a posebno se radujem navijanju na utakmicama Europskog nogometnog prvenstva, kao i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022.“ – izjavio je tom prigodom Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Fortenova grupa jedna je od vodećih regionalnih tvrtki i jedan od najvećih poslodavaca u regiji, a posluje u tri ključne djelatnosti: maloprodaji, prehrani i poljoprivredi. U svim najvažnijim djelatnostima i u većini zemalja u kojima posluje, Fortenova grupa je snažni tržišni takmac s velikim portfeljem brendova na liderskim pozicijama.

“Ponosan sam što smo potpisali ugovor s jednom od najznačajnijih kompanija u ovom dijelu Europe, što potvrđuje našu predanost traženju najboljih partnera za hrvatski nogomet. Kao što je nogomet perjanica hrvatskog sporta, tako su Fortenova grupa i njene kompanije ključne za hrvatsko gospodarstvo te mi se čini prirodnim da budemo snažni partneri. Zahvaljujem g. Perušku i čelnicima Fortenova grupe što su prepoznali međunarodnu vrijednost našeg nogometa te sam uvjeren da će ova suradnja za obje strane donijeti puno koristi, uspjeha i pobjeda, na zelenom terenu i izvan njega”, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.