Fortenova grupa isplatila uskrsnicu svojim zaposlenicima

Fortenova grupa d.d. i njezine operativne kompanije u Hrvatskoj i ove su godine prije Uskrsa zaposlenicima isplatile uskrsnice, a kompanije su u tu prigodnu nagradu ukupno uložile više od 14 milijuna kuna.

Gordana Fabris, direktorica ljudskih potencijala Fortenova grupe tim je povodom naglasila kako je strateško usmjerenje ljudskih potencijala Fortenova grupe stvaranje dodatno konkurentnih uvjeta rada.

“To jednim dijelom činimo i kroz nagrađivanje naših zaposlenika, bilo da se radi o uskrsnici, božićnici ili drugim načinima nagrađivanja. To je i jedan od razloga uslijed kojih je Fortenova grupa, uz to što je među najvećim hrvatskim i regionalnim poslodavcima, ujedno i jedan od najpoželjnijih poslodavaca koji je zanimljiv potencijalnim zaposlenicima različitih profila i struka. Važno je istaknuti da se Fortenova grupa u manje od dvije godine od njenog nastanka, našla među 10 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj koje prema istraživanju o poslodavcima prvog izbora i razlozima njihove atraktivnosti već 16 godina provodi portal Moj posao i u kojem je tijekom 2019. i 2020. godine sudjelovalo gotovo 20.000 ispitanika”, rekla je Gordana Fabris.

U Fortenova grupi d.d. i njezinim operativnim kompanijama kontinuirano se unapređuju uvjeti rada i radnog okruženja, a isplata uskrsnice je samo jedna od pogodnosti za zaposlenike.

Kroz kolektivne ugovore i Pravilnike o radu u kompanijama se osigurava i cijeli niz drugih prava i pogodnosti kao što su definirana visina minimalne plaće zaposlenika, isplata različitih naknada (naknada za topli obrok, trošak prijevoza na posao, solidarna pomoći, regres – naknada za korištenje godišnjeg odmora), božićnica i darova djeci, dodatno zdravstveno osiguranje, plaćeno bolovanje, jubilarne nagrade, pomoć tijekom izostanka zbog bolesti, kao i različite druge pogodnosti poput, primjerice, fleksibilnog radnog vremena.