City Plaza od Migrosa kupila trgovački lanac Ramstore u Skopju

Sjevernomakedonska kompanija City Plaza kupila je trgovački lanac Ramstore, koji je bio dio turskog Migrosa, a sada se djeluje pod nazivom Ramstore Makedonija koji, među ostalim, planira otvaranje 18 novih trgovina te otvaranje 700 radnih mjesta, priopćio je portal Seebiz.

Pored postojeće mreže, kupili su i trgovački centar Ramstore mall u Skopju. U narednih pet godina planiraju uložiti 105 milijuna eura u razvoj i proširenje.

Čelnici Ramstore Makedonije predstavili su svoje poslovanje u naredne četiri godine i novo strateško partnerstvo s turskom holding tvrtkom Migros, s kojom imaju dogovor o predstavljanju franšize marke M za balkansko područje pod kojim planiraju prodaju brojnih proizvoda turskih i makedonskih tvrtki.

“Tijekom epidemije koja potresa cijeli svijet odlučili smo u našoj zemlji napraviti veliko ulaganje koje premašuje 100 milijuna eura. S Migrosom surađujemo od 2004.“, izjavio je vlasnik City Plaze Ajdovan Ademoski.

Na konferenciji je najavljena i izgradnja logističkog centra koji će se prostirati na 25.000 m2, izgradnju pogona za pakiranje i preradu prehrambenih proizvoda itd.