Dialog postao Zeleni ured

Marina Čulić Fischer i Tihana Veljačić (Foto: Andrea Mulder/Photo Art)

Agencija za komunikacijski menadžment Dialog komunikacije prva je domaća kompanija koja djeluje po načelima Zelenog ureda, prema programu platforme THE GREEN HUB.

THE GREEN HUB osnovali su inicijativa Ditch Plastic Croatia i Dialog komunikacije u cilju pružanja ekološkog i komunikacijskog savjetovanja u domeni zaštite okoliša i prelaska na održivo poslovanje. Kako bi što kvalitetnije mogli pružiti navedene usluge zainteresiranim organizacijama, Dialog komunikacije prve su pristupile procesu prelaska na Zeleni ured, te su tom prilikom prošle od strane inicijative Ditch Plastic Croatia osmišljen zahtjevni proces koji se sastojao od edukacije zaposlenika, analize zatečenog stanja i uvođenja održivih praksi, poput izbacivanja uporabe jednokratne plastike, uvođenja kontejnera za razvrstavanje otpada i reciklažu, uvođenja ekoloških sredstava za čišćenje, biorazgradivih materijala i recikliranog papira i zamjene plastične ambalaže staklenom.

Direktorica agencije Dialog komunikacije Marina Čulić Fischer tim povodom izjavila je: “Ponosni smo što smo uspješno apsolvirali prelazak na Zeleni ured i zahvaljujemo se inicijativi Ditch Plastic Croatia na podršci u stručnom vođenju projekta. Priznanje doživljavamo kao prvi korak u prelasku na održivo poslovanje, što je dugoročan i kontinuirani proces od kojeg nećemo odustati.”

Osnivačica inicijative Ditch Plastic Croatia Tihana Veljačić dodala je: “Drago mi je da su Dialog komunikacije, kao suosnivač THE GREEN HUB platforme, prepoznale značaj okolišno prihvatljivog poslovanja i što danas iz vlastitog iskustva mogu savjetovati potencijalne partnere o izazovima koji se nalaze na putu prelaska na održivo poslovanje. Nadam se da će njihov primjer pratiti i druge organizacije i da ćemo svi zajedno doprinijeti pomacima u osvješćivanju kompanija i pojedinaca o važnosti djelovanja i promjena u načinu poslovanja i ponašanja u svezi sa zaštitom okoliša. Zemlja je jedini dom kojeg imamo i moramo uložiti sve napore da je očuvamo i osiguramo joj zdraviju budućnost.”