Predstavljena usluga dijeljenih automobila Bolt Drive

Pilot projekt započinje u Estoniji, a potom će se implementirati i u druge europske zemlje. Korisnici Bolt Drive usluge neće plaćati parking i gorivo, a za njezinu aktivaciju dovoljno je samo pokrenuti postojeću Bolt aplikaciju.

Bolt, vodeća europska platforma za mobilnost, pokreće vlastitu uslugu dijeljenih automobila – Bolt Drive. Nova usluga omogućava korisnicima kratkoročni najam automobila pomoću postojeće Bolt aplikacije. Tijekom 2021. Bolt namjerava uložiti gotovo 20 milijuna eura za pokretanje Bolt Drive usluge u Europi, počevši od pilot projekta na domaćem tržištu, Estoniji.

Bolt je prva platforma za mobilnost u Europi koja u jednoj aplikaciji nudi usluge dijeljenih automobila, prijevoza te najma romobila i električnih bicikala. Osim što jednim dodirom ekrana mogu brzo i jednostavno unajmiti automobil, Bolt korisnicima istovremeno omogućuje da budu manje ovisni o osobnim automobilima istovremeno potičući alternativne načine prijevoza na kratkim udaljenostima.

Markus Villig, CEO u Boltu, ističe: “Osobni automobili glavni su uzročnik problema urbanog prijevoza kao što su protočnost prometa, emisija štetnih plinova u atmosferu te zauzimanje prostora u gradovima. Boltova misija je pomoći ljudima da se odreknu osobnih automobila pružajući im kvalitetnu alternativu.“

Villig također naglašava potencijale prikladnije, cjenovno pristupačnije i ekološki održivije opcije prijevoza kojom možemo promijeniti svoje navike i model posjedovanja vlastitog automobila zamijeniti prijevozom na zahtjev. „To već činimo za kratka i srednja putovanja. Bolt Drive sada pokriva ostatak slučajeva korištenja automobila, bilo da je riječ o odlasku u trgovački centar ili vikend putovanju izvan grada. Naši će korisnici u bilo kojem trenutku imati pristup automobilu pomoću postojeće aplikacije koju već koriste za romobile, e-bicikle i prijevoz“, dodaje Villig.

Bolt Drive jednostavna je usluga dijeljenih automobila koja korisnicima omogućava da unutar Bolt aplikacije provjere dostupnost najbližih vozila te rezerviraju svoj automobil. Vožnju mogu započeti mobilnim otključavanjem automobila i završiti je bilo gdje u gradu, zadržavajući se u području naznačenom u aplikaciji. Najveća prednost korištenja ove usluge je oslobođenje od plaćanja parkinga i goriva.