Ekos investira 37,5 milijuna kuna u izgradnju pogona za proizvodnju slastica

Tvrtka Ekos uložit će 37,5 milijuna kuna u izgradnju novog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu, a pogon bi trebao biti pušten u rad u travnju 2022. te otvoriti do 50 novih radnih mjesta, objavio je taj proizvođač slastičarskih te specijalnih pekarskih proizvoda.

“Ekos se, s obzirom na odličan rast i razvoj poslovanja u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te funkcionalnih pekarskih proizvoda, odlučio na ulaganje u izgradnju novog suvremenog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji”, navodi se u priopćenju.

Iz Ekosa ističu da će investiciju ukupne vrijednosti 37,5 milijuna kuna financirati isključivo vlastitim sredstvima tvrtke.

Izgradnja pogona odvijat će se u nekoliko faza, a prema planu trebao bi biti pušten u rad u travnju 2022. godine. Planirano je i otvaranje do 50 novih radnih mjesta, najavljuje se u priopćenju.

Natalija Šoša, komercijalna direktorica, EKOS Pekarnica d.o.o.

Iz Ekosa kao jedan od razloga za proširenje proizvodnje ističu rast izvoza. “Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od šest milijuna komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci”, izjavila je komercijalna direktorica Ekos Pekarnica Natalija Šoša. Dodaje kako je suradnja s domaćim proizvođačima “ključ izvrsnog okusa” Ekosovih proizvoda. 

Član Uprave Ekos Holdinga Josip Vojvoda kaže kako je potražnja za proizvodima koji se mogu lako konzumirati kod kuće, kao i funkcionalnim proizvodima, vrlo snažna. U proizvodnji slastica, uz najkvalitetnije sastojke, velika se pažnja posvećuje i novim trendovima – smanjenju šećera i masti te veganskom, bezglutenskom i ‘to go’ asortimanu, naglasio je. 

Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, dvije u Varaždinu i jednu u Donjem Kraljevcu, zapošljava 200 ljudi, od čega 150 slastičara.

Ekos Pekarnica je u 2020. godini ostvarila promet od 85,5 milijuna kuna. (Hina)