Dvadeset pripravnika dobiva priliku za rad u Konzumu uz sveobuhvatan program obuke i razvoja

Mila Budiša i Lea Kufek Kupres

Mogućnost je to za mlade ljude da svoju karijeru započnu u najvećem maloprodajnom lancu u Hrvatskoj te se razvijaju i napreduju kroz rad s vrhunskim stručnjacima u motivirajućoj radnoj sredini

Čak 20 mladih osoba željnih novih znanja i stjecanja prvih radnih iskustava dobit će priliku za rad u najvećem maloprodajnom lancu u Hrvatskoj zahvaljujući natječaju putem kojeg Konzum otvara svoja vrata različitih odjela pripravnicima raznovrsnih profila. Natječaj traje do 25. lipnja 2021., a Konzum ga raspisuje svake dvije godine za brojna područja rada, među kojima su Maloprodaja, Marketing, Logistika i lanac opskrbe, Veleprodaja, Trading i category management, Financije, Energetska učinkovitost, Upravljanje kvalitetom, Informatika i Ljudski resursi.

Marica Brljević

„Entuzijazam i spremnost na učenje glavne su odlike koje tražimo u mladim, vrijednim i odgovornim pojedincima koji još uvijek istražuju svoje interese ili nemaju puno radnog iskustva. Time im dajemo sjajnu priliku za početak uspješne karijere u renomiranoj kompaniji koja prepoznaje i razvija vrhunske talente te mogućnost jačanja kompetencija i vještina kroz širok spektar poslovnih područja koja će proći tijekom specifičnog višemjesečnog programa obuke. Kontinuirano će učiti o kompaniji u različitim sektorima, upoznavat će dnevne rutine i procedure te će i sami imati priliku doprinijeti poboljšanju naših poslovnih procesa, istovremeno razvijajući vlastite interese“, pojasnila je Marica Brljević, direktorica Sektora ljudskih resursa Konzuma.

Strukturirani program obuke pod nazivom KABeCeDa, koji pripravnici u Konzumu prolaze na samom početku svog rada, organiziran je u trajanju od dva tjedna te se sastoji od dva dijela, predavanja i rada u prodavaonici. Tijekom pet dana predavanja polaznici najprije imaju priliku slušati iskustva i znanja čak 25 predavača koji im prenose strateški pregled svojeg i način suradnje s ostalim dijelovima kompanije, predstavljaju svoju ulogu u organizaciji te ih upoznavaju s ključnim pojmovima za tu domenu rada. Nakon što steknu sliku o Konzumu i njegovoj internoj organizaciji, polaznici se dijele u timove te kreću s radom u prodavaonici kako bi upoznali kompaniju i iz te iznimno važne perspektive. Osim za bolje razumijevanje poslovanja i kulture, dvotjedna obuka prilika je i za međusobno upoznavanje, druženje i zbližavanje polaznika, što je odličan temelj za njihov daljnji rast i razvoj te kvalitetnu suradnju.

Mila Budiša

Nakon završene KABeCeDe pripravnici počinju s radom na za njih predviđenom radnom mjestu, a potom tijekom nekoliko mjeseci prolaze i kroz proces job shadowinga u drugim odjelima s kojima usko surađuju. Na taj način, prateći svoje mentore u svakodnevnom radu, imaju priliku upoznati i ostale procese rada kako bi im obavljanje radnih zadataka bilo jednostavnije i učinkovitije.

„Već u prvim danima KABeCeDe shvatila sam da sam zaposlena u kompaniji koja se trudi prepoznati i razviti najbolje talente, a još me više oduševilo što ću i sama raditi baš na tom dijelu poslovanja. I danas, nakon više od dvije godine, sretna sam što karijeru razvijam upravo u najvećoj maloprodajnoj kompaniji u Hrvatskoj“, otkrila je Mila Budiša, specijalistica za razvoj karijera u Konzumu.

„Smatram da je KABeCeDa odlično koncipirana i svrhovita jer pomaže novim zaposlenicima u boljem upoznavanju radne sredine u koju dolaze. Tako je i meni pomogla da bolje upoznam svakodnevne radne procese Konzumove maloprodajne mreže, logističko-distributivnih centara te nadgradnje, kao i kolege s kojima i danas najviše surađujem“, izjavio je Mladenko Jurković, voditelj razvoja projekata u Konzumu.

Lea Kufek Kupres

„Na početku rada u Konzumu osjećala sam određenu dozu osobne nesigurnosti, ali ključan faktor u njezinom savladavanju bila je bezuvjetna podrška kolega koji su od prvog dana bili uz mene. Zato i volim raditi u maloprodaji – zbog dinamičnosti, izazova i suradnje s gotovo svim sektorima, ali najviše zbog ljudi koji me okružuju“, prisjetila se Lea Kufek Kupres, asistentica direktora maloprodaje u Konzumu.

Konzum poziva sve koji su završili preddiplomski ili diplomski stručni ili sveučilišni studij ekonomskog, informatičkog, tehničkog, društveno-humanističkog ili prehrambeno-biotehnološkog smjera te imaju najviše godinu dana radnog iskustva da se prijave i tako započnu karijeru u jednoj od najvećih kompanija u Hrvatskoj, gdje će raditi s vrsnim stručnjacima i rješavati različite izazove.