Coca-Cola predstavila novu globalnu marketinšku platformu Real Magic

Coca-Cola predstavlja Real Magic, svoju novu globalnu platformu, prvu od 2016. godine, i otkriva “Hug“– novu perspektivu legendarnog Coca-Cola logotipa i lansira “One Coke Away From Each Other“, prvu globalnu kampanju platforme Real Magic

Coca-Cola je danas predstavila novu globalnu marketinšku filozofiju i platformu pod nazivom Real Magic, koja poziva sve da slave pravu čaroliju čovječanstva.

Nova platforma predstavlja osvježenje glavne poruke Coca-Cole, a to je ujediniti i uzdignuti ljude svaki dan, što je posebno važno u svijetu u kojem danas živimo. Platforma je izgrađena na temelju lekcija naučenih u posljednjih 18 mjeseci; da možemo pronaći čaroliju svuda oko nas kada se okupimo u neočekivanim trenucima koji svakodnevicu uzdižu u izvanredno. Također, nova platforma prepoznaje i mnoge proturječnosti koje nove generacije doživljavaju dok pokušavaju pronaći sklad i ljudsku povezanost u virtualnom i podijeljenom svijetu.

„Coca-Cola je brend definiran dihotomijom: skromna, ali legendarna; autentična, ali tajnovita; stvarna, ali čarobna,“ rekao je Manolo Arroyo, glavni direktor za marketing, The Coca-Cola Company. Filozofija iza platforme Real Magic je ukorijenjena u uvjerenju kako dihotomije mogu svijet učiniti zanimljivijim, to je svijet izvanrednih ljudi, neočekivanih prilika i predivnih trenutaka. Istovremeno, utjelovljuje duh Coca-Cole: stvarni okus, koji je neopisiv, jedinstven, uz dodir prave čarolije”.

Real Magic označava prvu novu globalnu marketinšku platformu za Coca-Colu od 2016. godine i predstavlja se zajedno s osvježenim vizualnim identitetom Coca-Cole, kao i novom perspektivom logotipa Coca-Cole. Inspiriran značenjem jedinstvene Coca-Cola ambalaže, logotip „Hug“ u svojem naručju drži zakrivljeni Coca-Cola zaštitni znak na etiketama boca i limenki. Ovaj će „zagrljaj“ vizualno obgrliti i uokviriti magične trenutke niza komunikacijskih aktivnosti Coca-Cole.

Coca-Cola surađuje s umjetnicima, fotografima i ilustratorima na oživljavanju koncepta Real Magic kroz zagrljaj logotipa „Hug“. Kroz svoju posebnu i nefiltriranu perspektivu, oživjet će trenutke svakodnevne čarolije na načine koji su uključivi i kolektivni, ali ujedno individualni i izražajni. Partneri u dizajnu uključuju Wieden+Kennedy London, KnownUnknown i Kenyon Weston.

“Real Magic nije samo slogan ili jednokratna kampanja: to je dugoročna filozofija i uvjerenje koje će usmjeravati marketing i komunikacije diljem Coca-Cola brenda”, rekao je Arroyo.

Real Magic lansira novu kampanju pod nazivom „One Coke Away From Each Other“. Spajajući stvarni i virtualni svijet, „One Coke Away From Each Other“ metafora je koja predstavlja uvjerenje da je ono što nas ujedinjuje veće od onoga što nas razdvaja i slavi našu zajedničku ljudskost. Film, koji je predstavljen 27. rujna, pita se što bi bilo kada bi Coca-Cola, kao simbol zajedništva, mogla premostiti svemire za koje se mislilo da su odvojeni kako bi stvorili pravu čaroliju- Real Magic. U filmu također sudjeluju tri poznata gamera: DJ Alan Walker, Aerial Powers iz Team Liquida i AverageJonas.

Kampanja „One Coke Away From Each Other“ nastala je kao plod suradnje Coca-Cole s  oglašivačkom agencijom BETC London, a svoj doprinos dali su i renomirani redatelj Daniel Wolfe te agencija Mathematic, specijalizirana za gaming i specijalne efekte.

„U konačnici, kroz platformu Real Magic želimo uključiti ljude na drugačiji način, kroz ekosustav posebnih iskustava s kojima se pojedinci mogu poistovjetiti i smatrati ih osobnima“, rekao je Arroyo. „One Coke Away From Each Other”, je stvorena od strane i za zajednicu koja zahtijeva nešto drugačije od onoga što smo naviknuti očekivati od Coca-Cole. U razvoju ove kampanje surađivali smo s najboljim umjetnicima, gamerima, Twitch zajednicom i ostalima kako bismo svi pronašli svoje mjesto u stvarnosti koja je potpuno drugačija od svega što smo dosad poznavali. To je izuzetno uzbudljivo”.