‘Startaj Hrvatska’ predstavila ručno rađene raviole pa-Šta

U prvoj emisiji druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska”, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, Renata Burić iz Zagreba predstavila je svoj brend ručno rađenih raviola pa-Šta koji dolaze s tri punjenja. Posebno je zanimljivo da pojedinačno ravioli teže čak 50 grama, što je jedinstven primjer na domaćem tržištu.

Na samu ideju izrade ručno rađenih pa-Šta raviola Renata Burić došla je nakon brojnih uspona i padova. Među posljednjim životnim turbulencijama bio je gubitak posla nakon što je pandemija primorala brojne ugostiteljske objekte na zatvaranje. I dok je razmišljala o tome što i kako dalje, pogled joj je pao na stroj za pravljenje tjestenine. Zašto baš tjestenina? Renata je kao dijete udomljena u obitelj porijeklom iz Zagorja. Među njezinim sjećanjima iz tog vremena zauvijek su upisani mirisi, okusi i tradicija pravljenja domaće, okusom bogate tjestenine i štrukli. Tako se rodila ideja o ručno rađenim pa-Šta raviolima.

Ravioli pa-Šta dolaze stri punjenja – krem sir i pršut za sve one koji vole klasiku, zatim s punjenjem od svježeg kravljeg sira, ricotte i Grana Padana te s punjenjem od sira i špinata, odnosno kombinacijom triju sireva pomiješanih sa špinatom preprženim na maslacu. Prilikom izrade, glavni sastojci se nabavljaju na domaćem tržištu i hrvatskog su porijekla. Među njima su brašno, jaja i svježa cikla koja ovim zanimljivim raviolima daje prirodnu boju.

S vremenom, potražnja za pa-Šta raviolima je rasla, a priliku za usavršavanje proizvoda Renata je vidjela upravo u projektu “Startaj Hrvatska”. Iako se tijekom procesa pripreme proizvoda za police velikog trgovačkog lanca suočila s brojnim izazovima i strogim, ali neophodnim uvjetima, Renata Burić sve je uspješno savladala uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska – obnovljen je dodatni objekt za skladištenje, kupljeni su strojevi te ishođene sve potrebne dozvole i certifikati. U konačnici je SPAR Hrvatska naručio tonu proizvoda, odnosno 3000 pakiranja ručno rađenih raviola pa-Šta, nastalih isključivo od kvalitetnih, domaćih namirnica.

Ručno rađeni pa-Šta ravioli prodaju se na posebnim “plavim policama” u svim INTERSPAR hipermarketima i odabranim SPAR supermarketima diljem Hrvatske. Uz Renatu Burić, još je sedmero drugih dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska”. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti u dinamičnim emisijama subotom u 18.15 na Novoj TV.