Vukovarsko pivo od sada dostupno i u limenkama

Vukovarsko pivo, koje je tijekom proteklog desetljeća svojim autentičnim okusom steklo obožavatelje diljem Hrvatske, od sada je na tržištu dostupno i u limenkama od pola litre. Tvrtka K Pivovari, u čijem je vlasništvu Vukovarsko pivo, nedavno je predstavila crveno-zlatne limenke ukrašene vizurom Vukovara i vučedolskom golubicom čime je to domaće pivo još jednom potvrdilo vječitu inspiraciju gradom iz kojeg potječe.  

Vukovarsko je pilsner napravljen bez aditiva koji se ističe čistim izgledom u boji blijede slame, ali i balansiranim okusima dvije vrste hmelja: Aurora i Styrian Golding koji mu daju blagu notu gorčine. Ipak, poseban sastojak je ljubav prema gradu na Dunavu koja se od sada može osjetiti i u novoj limenci. 

‘’Za Vukovarsko u limenci odlučili smo se jer smo željeli našim kupcima pružiti više mogućnosti za uživanje u omiljenom pivu, kao što su različita druženja na otvorenom, kao roštilj ili ribolov, obiteljska okupljanja i slične prilike. Veseli nas što će Vukovarsko i u novom pakiranju ljubiteljima piva omogućiti prepoznatljivi pivski okus koji lokalni majstori pivari dobivaju od pažljivo odabranih sastojaka po izvornoj recepturi’’, izjavio je Leon Šarić, direktor tvrtke K Pivovari.

Novu limenku K Pivovari obilježila je i videom koji na najljepši način povezuje Vukovarsko pivo i ljepote njegova rodnog grada, a video možete pogledati ovdje.

Inače, Vukovarsko je jedno od prvih zanatskih piva koje se predstavilo hrvatskoj javnosti, a zbog svojeg jedinstvenog okusa i kvalitete 2010. je proglašeno najboljim hrvatskim pivom. Vukovarska mikropivovara dio je K Pivovari od 2018. godine, kada je otvoren moderno opremljen pogon u gradu na Dunavu.  Od 2019. godine, Vukovarsko je nacionalno prisutan brand i dostupan je diljem Hrvatske putem svih prodajnih kanala, kao i nove limenke koje se nalaze na policama trgovina u cijeloj zemlji.