Kraš sljedeće godine ulaže 14 milijuna kuna u povećanje plaća

Kraš prehrambena industrija d.d. i predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) potpisali su dodatak kolektivnom ugovoru koji stupa na snagu 1. siječnja 2022. Novim se dodatkom određuje povećanje osnovice za izračun plaće s 2.600 na 2.760 kuna, a plaća će tako biti povećana svim zaposlenicima kompanije kojima se iznos obračunava s pomoću koeficijenta. Ukupno ulaganje u povećanje plaća zaposlenika na razini čitave Kraš grupe iznosit će 14 milijuna kuna godišnje.

„Zadovoljstvo zaposlenika u Krašu oduvijek je ključan cilj i smjer svih naših aktivnosti jer smo svjesni da su oni ključ uspjeha i dobrih poslovnih rezultata tijekom svih 110 godina povijesti kompanije. Novi dodatak kolektivnog ugovora s kojim ulazimo u 2022. godinu rezultat je suglasja Uprave Kraša i socijalnih partnera, odnosno radničkog vijeća i sindikata te jamči još bolje uvjete rada za naše zaposlenike i zadržavanje brojnih pogodnosti koje oni ostvaruju iznad onih zakonom propisanih. Vjerujem da će naša briga o zaposlenicima dodatno doprinijeti prepoznavanju Kraša kao dobrog i kvalitetnog poslodavca koji odnos s radnicima gradi na međusobnom poštovanju i uvažavanju te otvorenoj komunikaciji“, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Kraša.

U novom dodatku kolektivnog ugovora zadržane su i sve dosadašnje pogodnosti iznad zakonom propisanih, poput isplate prigodnih nagrada, dara u naravi i dara za dijete i to u okviru maksimalno neoporezivog iznosa. Tu su i isplata jubilarnih nagrada, isplata terenskih dodataka, isplata naknade za odvojeni život, nadoknada troškova prijevoza, isplata naknade za topli obrok, isplate dnevnica, stimulacija, raznih potpora te otpremnina.

Kraševe pogodnosti za zaposlenike, pored onih definiranih kolektivnim ugovorom, obuhvaćaju i dodatno zdravstveno osiguranje za stalno zaposlene kojim kompanija dodatno štiti zdravlje svojih radnika. Roditelji prvašića na prvi dan škole mogu koristiti i slobodan dan kako bi mogli biti uz svoje mališane u tim važnim trenucima, a i drugi veliki dani i blagdani u Krašu obilježavaju se prigodno uz slatkiše i druge znakove pažnje za zaposlenike i njihove obitelji. Zaposlenicima su na raspolaganju i razne edukacije i usavršavanja te sudjelovanje na radionicama i seminarima kojima im se omogućava daljnji profesionalni i osobni razvoj.