Vlasnici Bomark Paka EY poduzetnici godine

Foto: EY

Miljenko Borščak i Stiven Toš, vlasnici kompanije Bomark Pak koja se bavi proizvodnjom i prodajom ambalažnih proizvoda, dobitnici su nagrade EY Poduzetnik godine u sedmom hrvatskom izdanju toga izbora, priopćila je tvrtka Ernst&Young.

Oni su izabrani između pet finalista u  konkurenciji 44 kandidata iz 28 kompanija i predstavljat će Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu.

Neovisni stručni žiri sedmog izdanja programa EY Poduzetnika godine odabrao je prema globalnim kriterijima, koji se uz financijske pokazatelje temelje prije svega na inovativnosti i poduzetničkom potencijalu te viziji i ideji poduzetnika, kaže se u priopćenju.

Uz nagrađeni dvojac iz Bomark Paka, ovogodišnji finalisti bili su i “Q”, Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb, Studio 3LHD d.o.o. i Sofa IT.

Bomark Pak dio je Bomark grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom ambalažnih proizvoda te je treći najveći europski i jedini hrvatski proizvođač stretch folija.

Bomark Pak je osnovan 1992. godine kao mala obiteljska distributerska kompanija, a danas je respektabilni proizvođač i distributer koji posluje na području cijele Europe, s više od 300 zaposlenih u proizvodnom pogonu u Ludbregu te uredima u Varaždinu, Sarajevu, Ljubljani i Beogradu.

Borščak i Toš u svom su čestitali svima nominiranima na hrabrosti što su svoje ideje pretvorili u uspješne poduzetničke priče. “Vjera u sebe, vjera u ljude oko sebe i u zaposlenike te ljubav prema onome što radimo, naše su vrijednosti i put prema uspjehu“, izjavili su nakon proglašenja pobjednika. 

“Svi naši kandidati koji su do sada sudjelovali u programu samo u 2020. godini generirali su 28,5 milijardi kuna prihoda i zajedno zapošljavali 30.000 ljudi, a to je samo osnovni, brojčani pokazatelj važnosti i njihove vrijednosti. Vjerujemo, a i svakim danom se potvrđuje, da EY Poduzetnik godine ispunjava misiju promocije važnosti istinskih poduzetnika i poduzetništva za gospodarstvo i društvo u cjelini”, rekao je country managing partner u EY-u Hrvatska Berislav Horvat. (Hina)