Gebrüder Weiss pokrenuo međunarodno događanje usmjereno održivosti gospodarstva

Globalna logističko-transportna tvrtka Gebrüder Weiss pokrenula je u travnju kampanju „Biciklom oko svijeta“ koja će trajati sve do 30. rujna ove godine, a kojoj je cilj u pet mjeseci biciklima prijeći ukupno 40.075 kilometara, koliko iznosi duljina jednog putovanja oko opsega Zemlje. Na sudjelovanje su pozvani djelatnici tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska, a u kampanju se, uz njih, mogu uključiti i svi zainteresirani građani. Putovanje će biti popraćeno putem društvenih mreža tvrtke i aplikacije Radbonus u koju korisnici unose svoje rute, a za one naprednije osmišljeni su i posebni biciklistički izazovi, čijim svladavanjem korisnici ostvaraju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Kampanja ima za misiju podići svijest o važnosti bicikliranja i pozitivnim efektima koje taj sport ima na zdravlje, ali i na okoliš, s obzirom na smanjenje ugljičnog otiska kojemu možemo doprinijeti ovim alternativnim oblikom prijevoza. Za svakih prijeđenih 40 kilometara tvrtka Gebrüder Weiss i njezin korporativni partner „natureOffice“ zasadit će stablo u zapadnoafričkoj državi Togo koja se nalazi u Gvinejskom zaljevu.

„Kao globalna logističko-transportna tvrtka naviknuti smo putovati svijetom raznim oblicima prijevoza kojeg osiguravamo i našim klijentima. Ovom kampanjom želimo skrenuti dodatnu pažnju na biciklizam kao ekološki čist i povoljan oblik prijevoza koji je iznimno koristan za zdravlje pojedinca u današnjem sjedilačkom načinu života, ali i s kojim pomažemo očuvati naš planet i manje razvijene dijelove svijeta smanjenjem prekomjerne uporabe fosilnih goriva u transportu“, izjavila je Barbara Bujačić, direktorica Gebrüder Weissa Hrvatska.

Togo je mala država u zapadnoj Africi, površinom vrlo slična Hrvatskoj, koja već dugi niz godina trpi velike gubitke šumskog teritorija. Drvo se ne izvozi niti prerađuje u celulozu, već se obično koristi za izgradnju kuća. Grane drveća, kao i krošnje, služe za paljenje vatre i kuhanje, a alternativni izvori energije ne postoje, zbog čega dolazi do značajne deforestacije prostora. Akcija pošumljavanja Gebrüder Weissa doprinosi većoj održivosti tog područja i ima mnoge dugoročne pogodnosti za lokalno stanovništvo, kao što su otvaranje novih radnih mjesta, povećanje prihoda lokalnog stanovništva sakupljanjem i prodajom voća i šumskih plodova, jačanje biološke raznolikosti u regiji, reguliranje ravnoteže vode, zaštita zemljišta od isušivanja i očuvanja dragocjenog tla i kompenzacija ugljičnog dioksida iz atmosfere.

Tijekom trajanja kampanje planirano je zasađivanje 1.000 stabala, čime se kompenzira 2.485,26 kg CO2.

Uključenje u akciju Gebrüder Weissa moguće je preuzimanjem aplikacije Radbonus na Google Playu ili App Storeu izravno na pametni telefon i upisivanjem pristupnog koda gwmoves u željenu kategoriju. Sve o misiji i pojedinačnim izazovima u kojima se mogu osvojiti nagrade korisnici će saznati putem aplikacije, a slike svojih bicikala koji su se uključili u akciju zainteresirani sudionici mogu poslati na prodaja-hr@gw-world.com te će odabrane fotografije biti objavljene na aplikaciji i društvenim mrežama Gebrüder Weissa.