dm povećao plaće za više od 1.800 djelatnica i djelatnika

Bruto plaće svih djelatnica i djelatnika dm-a koji rade u prodavaonicama diljem Hrvatske te u upravno-distributivnom centru dm-a u Zagrebu dm je povećao za 4,5 posto, a ovom odlukom obuhvaćene su i plaće za lipanj.

„U dm-u vjerujemo da tvrtka postoji za ljude, a ne ljudi za tvrtku. Svjesni doprinosa koji svaki djelatnik ugrađuje u uspjeh naše tvrtke želimo im zahvaliti i pokazati da prepoznajemo ulogu svakoga od njih u uspjehu dm-a. Kako bismo ublažili posljedice rasta cijena i pružili podršku našim djelatnicima, donijeli smo odluku o povećanju plaće. Tu smo jedni za druge zajedno i vjerujemo da je to pravi način kako prebroditi ova izazovna vremena“, izjavila je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u.

U siječnju 2022. godine dm je povećao bruto plaće u prosjeku za 3,5 posto, a tijekom ove poslovne godine djelatnicima je isplatio dvije stimulacije u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika.

Danas dm posluje u 168 prodavaonica u 63 grada te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom. Upravo odnos prema djelatnicima dm izdvaja od konkurencije, što potvrđuju nezavisna istraživanja portala Moj posao temeljem kojih je dm  petnaest godina zaredom uvršten među tri najbolja poslodavca u Hrvatskoj te je trinaestu godinu zaredom proglašen najpoželjnijim poslodavcem.