dm uvodi dvojno iskazivanje cijena u eurima i kunama

U četvrtak, 14. srpnja, gotovo dva mjeseca prije zakonske obveze, dm je započeo s uvođenjem dvojnog iskazivanja cijena, kako bi kupcima omogućio duži prijelazni period i lakšu prilagodbu na euro kao novu službenu valutu Republike Hrvatske.

U dm online shopu i aplikaciji za pametne telefone ‘Moj dm’ cijene su već iskazane u eurima i u kunama, dok uvođenje dvojnog iskazivanja cijena u prodavaonicama dm-a započinje u ponedjeljak, 18. srpnja. U svih 168 prodavaonica dm-a cijene proizvoda bit će iskazane u eurima i kunama najkasnije do 1. kolovoza.

„Odnos koji smo izgradili s kupcima temelji se na međusobnom povjerenju, stoga je dm još jednom odlučio napraviti dodatan iskorak kako bismo pokazali našu predanost transparentnom poslovanju. S uvođenjem dvojnog iskazivanja cijena započeli smo odmah nakon definiranja fiksnog tečaja konverzije kako bismo još jednom potvrdili da je temelj našeg poslovanja prilagodba potrebama kupaca“, izjavio je Dario Klemar, prokurist i voditelj resora Informatike, Financija, Računovodstva i Kontrolinga u dm-u.

Za preračunavanje kuna u eure koristi se isključivo fiksni tečaj konverzije u punom brojčanom iznosu, a iznos dobiven nakon preračunavanja zaokružuje se na dvije decimale primjenom matematičkog pravila zaokruživanja.

Danas dm posluje u 168 prodavaonica u 63 grada te je prva i jedina drogerija u Hrvatskoj s online shopom. U asortimanu dm ima više od 16.000 proizvoda dm marki i renomiranih brendova, a više od 13.000 proizvoda kupcima je dostupno u dm online shopu.