Maraskin Orahovac najbolji u kategoriji orašastih likera na ISC Tasting Awards

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Priznato britansko udruženje International Spirit Challenge (ISC) Tasting Awards dodijelio je ove godine srebrnu medalju Maraska Orahovcu u kategoriji orašastih likera i srebrnu medalju Maraska Amarena Premium likeru u kategoriji voćnih likera. Posebna je čast što je u kategoriji orašastih likera Maraskin Orahovac bio jedini koji je ušao u konkurenciju prema mišljenju strogog žirija. Maraskini likeri su drugi puta dio ISC testiranja u Velikoj Britaniji, a vrijedne nagrade i visoki bodovi stručnog žirija su dodatan poticaj za zadržavanje postojeće vrhunske kvalitete i razvoj novih proizvoda prema najvišim svjetskim standardima.

Maraskin Orahovac proizvodi se prema stoljetnoj recepturi isključivo od mladog oraha koji ima zelenu jezgru, a zanimljivo je kako upravo u toj fazi orah obiluje vitaminom C i jodom. Orahovac je odličan i kao aperitiv prije jela, ali i kao digestiv nakon jela. Jednako tako, neizostavan je sastojak svjetski poznatih koktela poput Walnut Manhattan ili Noce Royal.

Maraska Amarena Premium je pak voćni liker koji je rađen od dozrjelih višnji maraški autohtonih isključivo za područje Zadra i Ravnih kotara pa možemo reći da je riječ o raritetu posebnog okusa specifičnog za Mediteran.

„Ponosni smo na osvojene nagrade, pogotovo zato jer su u konkurenciji bili neki od najvećih svjetskih proizvođača jakih alkoholnih pića. ISC Tasting Awards ima tradiciju dugu skoro trideset godina i drago nam je da su prepoznali kvalitetu i specifičnost Maraskinih proizvoda s potpisom Mediterana. Ideja nam je da u budućnosti sudjelujemo na što više ovakvih natjecanja, jer imamo vrhunske voćne i biljne likere koji mogu parirati bilo kojem međunarodnom proizvodu“, istaknuo je Ivan Štefanić, direktor proizvodnje Maraske d.d.