dm eko punionice od sada dostupne u osam gradova diljem Hrvatske

U prodavaonicama dm-a u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Zadru, Varaždinu, Puli i Dubrovniku kupci od sada mogu kupovati još osvještenije, zahvaljujući dm eko punionicama koje omogućuju ponovno punjenje boca tekućim deterdžentima Planet Pure BIO.

Eko punionice u 12 prodavaonica dm-a kupcima omogućuju da odgovarajuću bocu pune deterdžentima koji su veganski, ne sadrže sulfate te su 100 posto biorazgradivi i iz društveno odgovorne proizvodnje. Uz deterdžent za ručno pranje posuđa, dostupna su i dva univerzalna tekuća deterdženta za rublje te tekući deterdžent za šareno rublje.

„Male, održive promjene u svakodnevnom životu mogu pokrenuti velike promjene u zajednici. Zato održivost u poslovanju dm-a podrazumijeva ulaganje u rješenja koja takve male promjene čine jednostavnijima i dostupnijima. Želimo potaknuti što više ljudi da razmišljaju i djeluju zeleno, a dm eko punionicama  građanima smo ponudili još jedan način da doprinesu smanjenju  upotrebe plastike i očuvanju okoliša za buduće generacije“, izjavila je Gordana Picek, prokuristica i voditeljica resora Nabave i marketinga u dm-u.

Kako bi kupce potaknuo da se odluče za kupnju koja doprinosi smanjenju količine plastike odbačene u okoliš, do kraja rujna dm korisnicima eko punionica poklanja bocu Planet Pure koja se može ponovno koristiti pri svakoj sljedećoj kupnji odgovarajućeg deterdženta. Boce su izrađene od 100 posto reciklirane plastike ili održivih sirovina (šećerne trske) te su zapremnine od jedne litre za deterdžent za pranje posuđa, odnosno 1,5 litre za deterdžente za pranje rublja.

Prve dm eko punionice postavljenje su u Zagrebu u studenom prošle godine kao dio dm-ovih dugogodišnjih ulaganja u održiva rješenja i proizvode. Uz mogućnost kupnje tekućih deterdženata u rinfuzi, dm kupcima nudi brojne održive alternative kao što su okolišno neutralni proizvodi dm marke Pro Climate. Također, više od 5.000 proizvoda vlastite robne marke dm-a ne sadrži mikroplastiku, a u njihovoj ambalaži dm kontinuirano povećava udio reciklata.