Proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača od studenoga u dm-u

Vesna Pavković (dm) i Helena Nađ

U ponudi dm-a od studenoga 2022. godine bit će dostupni proizvodi brenda Prirodna kozmetika Helena iz Podgorača koje je dm odabrao u natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje. Kupci će moći birati među šest proizvoda brenda koji je razvila Helena Nađ, a uz sapun i kreme za lice, u planu je uvrštavanje još najmanje četiri proizvoda.

„Sapune, razne kreme, meleme, dezodoranse, šampone i druge prirodne kozmetičke proizvode već sam godinama izrađivala iz hobija za sebe, svoju obitelj i prijatelje. Upravo mi je prijateljica skrenula pozornost na dm-ov natječaj na koji sam se odmah i prijavila jer sam shvatila da je savršena prilika da još više ljudi upozna zdravstvene i ekološke prednosti prirodnih sapuna i krema za lice. Zahvalna sam dm-u što mi je pružio priliku da ove proizvode koji su nastali u Podgoraču, malom selu nadomak Našica, približimo njihovim, a sada i našim, kupcima diljem Hrvatske“, izjavila je Helena Nađ, osnivačica brenda Prirodna kozmetika Helena.

Brend se temelji na proizvodima koji imaju blagotvorni učinak na kožu, a nemaju štetan učinak na prirodu. U proizvodnji sapuna i krema za lice koristi se kozje mlijeko sa slavonskih pašnjaka koje posjeduje eko certifikat. Sapuni su biorazgradivi, dok su kreme za lice pakirane u papirnatim kutijicama zbog čega nema stvaranja plastičnog otpada kod nijednog proizvoda. Tijekom proizvodnje, većina posla se obavlja ručno, uz minimalan utrošak električne energije. Upravo je briga o utjecaju na okoliš tijekom proizvodnog procesa i pakiranja proizvoda potaknula dm da u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje u ponudu uvrsti proizvode Helene Nađ.

„Natječajem i realizacijom ekoloških projekata dm želi pokazati da je svaki korak prema stvaranju održivije budućnosti bitan. Proizvodi koje nudimo imaju iznimno važnu ulogu u tome jer nam omogućuju da zajedno s kupcima umanjimo utjecaj na okoliš. Uime dm-a želim zahvaliti gospođi Nađ što se prijavila na naš natječaj i omogućila nam da našu ponudu obogatimo još jednim domaćim brendom prirodne kozmetike i da podržimo razvoj njenog mladog i perspektivnog brenda“, izjavila je Vesna Pavković, menadžerica za asortiman u dm-u.

Na dm-ov natječaj pristiglo je gotovo 300 prijava u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je odabrao  17 ekoloških projekata i u njihovu će realizaciju uložiti više od 800.000 kuna.