IN2 grupa preuzela tvrtku Libusoft Cicom

Foto: IN2 Grupa (arhiva)

IN2 grupa preuzela je tvrtku Libusoft Cicom (LC), informatičku i konzultantsku kompaniju koja se bavi razvojem i implementacijom rješenja za informatizaciju procesa poslovanja, izvijestili su iz IN2, poručivši kako nova akvizicija slijedi razvojnu strategiju tvrtke.

“Libusoft Cicom postaje dio IN2 grupe. Nova akvizicija IN2 grupe slijedi strategiju RAST-a grupe u cilju širenja poslovanja, novih klijenata, novih ljudi, njihovog osobnog i poslovnog razvoja te novih članica grupe”, napisali su iz IN2, ne navodeći financijsku vrijednost preuzimanja.

Kako su istaknuli iz IN2, Libusoft Cicom (LC) jedna je od predvodnika digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj, a ponosna je na činjenicu da je u IT sustavu svakog hrvatskog pametnog grada barem jedno LC rješenje.

LC zapošljava 150 zaposlenika koji pružaju IT usluge i razvijaju specifične softvere za više od 1.000 korisnika. Jednako vrijedno iskustvo LC ima u projektiranju i implementaciji cjelovitih hardverskih sustava te sistemsko-tehničkoj podršci kao i u konzaltingu. Programska rješenja LC-a namijenjena su jedinicama lokalne, područne i regionalne samouprave, zatim proračunskim korisnicima, komunalnim poduzećima, upraviteljima stambenih zgrada, tvrtkama i neprofitnim organizacijama, stoji u priopćenju.

“Ovo svakako nije posljednja akvizicija u narednom razdoblju”

IN2 grupa je ove godine proslavila 30 godina postojanja, a dio je globalne ICT grupacije Constellation Software INC (CSI).

Iz IN2 poručuju da kontinuirano prate stanje na tržištu, prepoznaju najbolje potencijalne partnere te sustavno šire poslovanje akvizicijama IT tvrtki koje se djelovanjem uklapaju u već definirane sektore unutar grupe ili pak nadograđuju poslovanje IN2 grupe s nekim novim inovativnim rješenjem.

Istaknuli su i da akvizicija LC-a nije jedina njihova akvizicija u ovoj godini, a svakako nije niti posljednja u narednom razdoblju, što je izjavom potvrdila i članica Nadzornog odbora IN2 grupe i starija potpredsjednica za razvoj poslovanja u CSI-ju Katarina Šiber Makar.

“Libusoft Cicom je tvrtka koja ima izuzetno kvalitetna softverska rješenja i ekspertizu, dugu tradiciju i tržišni je lider u nekoliko segmenata poslovanja. Ova akvizicija za IN2 grupu znači daljnje jačanje tržišne pozicije i prisutnosti u svim poslovnim vertikalama. Planiramo podržati anorganski rast IN2 grupe i u budućnosti, kontinuirano radimo na novim potencijalnim partnerstvima i akvizicijama“, izjavila je Šiber Makar.

Predsjednik Uprave IN2 grupe Denis Jašarević rekao je da je IN2, slijedeći svoju dugoročnu viziju digitalizacije Hrvatske, odlučio grupu proširiti za još jednu članicu, tvrtku Libusoft Cicom koja razvija specifična IT rješenja te je uvijek korak ispred svog vremena, baš kao i IN2 grupa. “Veseli nas što ćemo postati bogatiji za novog partnera koji dijeli naše vrijednosti, a zajedničkom sinergijom postići ćemo daleko više za naše klijente i korisnike“, rekao je Jašarević.

Direktor Libusoft Cicoma Marko Ignjatović je istaknuo veliki tržišni udjel i odlični tim vrhunskih stručnjaka kojim tvrtka raspolaže. “Ova akvizicija će sigurno biti novi ‘vjetar u leđa’ za naše zaposlenike i klijente. Veseli nas što ćemo postati dio Juniper grupe i IN2 grupe te svojim specifičnim znanjima, iskustvom i proizvodima nadograditi ponudu rješenja IN2 grupe te postati zajedno jači na tržištu“, izjava je direktora Ignjatovića koja se prenosi u priopćenju. (Hina)