Ekskluzivno u dm-u: ‘no planet b’ – očuvanje okoliša kao inspiracija za razvoj proizvoda

Od proizvoda bez mikroplastike, do deterdženata u rinfuzi, brojne su nam opcije na raspolaganju, a proizvodi novog brenda no planet b, koji su ekskluzivno dostupni u dm-u i dm online shopu, posebno će oduševiti ljubitelje održive kozmetike

Održivi proizvodi zauzimaju sve više mjesta u kućanstvima i na policama trgovina diljem Hrvatske. Stalna potraga za novim rješenjima koja nam omogućuju da naš svakodnevni život ima što manji utjecaj na okoliš stvara prilike da i odabirom proizvoda damo svoj doprinos. Od proizvoda bez mikroplastike, do deterdženata u rinfuzi, brojne su nam opcije na raspolaganju, a proizvodi novog brenda no planet b, koji su ekskluzivno dostupni u dm-u i dm online shopu, posebno će oduševiti ljubitelje održive kozmetike.

Upcycling je termin na koji najčešće nailazimo u kontekstu uređenja doma, umjetnosti ili mode, a s brendom no planet b on postaje i dio rutine njege kože i kose. Naime, ovaj se brend u proizvodnji oslanja na korištenje otpadnih resursa. Primjerice, u proizvodnji tekućeg sapuna no planet b korištene su latice cvijeta trešnje koje se prikupljaju nakon što biljka ocvate te ulje koštica limete koje ostaju nakon cijeđenja voća prilikom proizvodnje soka. Svaki proizvod – od krutog šampona s uljem kave i listovima masline do gela za tuširanje s breskvom i grejpom – koristi sirovine koje bi inače završile kao otpad. Tako se koristi ulje sjemenki borovnice koje je nastalo kao nusprodukt iz prehrambene industrije. Nedovoljno zrele breskve, kora grejpa i talog kave dobivaju drugu priliku i postaju mirisni proizvodi za njegu kose i kože. Sirovine koje su pomno odabrane vašoj će kosi i koži osigurati vrhunsku njegu. Intense Repair kruti šampon za kosu od ulja koštice marelice i ekstrakta oraha kosi daje sjaj i snagu, a veganski regenerator iz iste linije čini ju blistavom i zdravom. Sastojci njegujućeg gela za tuširanje s breskvama i korom grejpa su do 97% prirodnog podrijetla i do 98 % biorazgradivi te jamče nježnu njegu i osvježenje.

Iza brenda no planet b stoje entuzijasti koji su svjesni da svi možemo dati svoj doprinos racionalnijem korištenju resursa koje nam je priroda stavila na raspolaganje. Zato su se i oslonili na upcycling koji koristi nove, kreativne ideje kako bi udahnuo život onome što većina smatra otpadom. Neće vas, stoga, iznenaditi da proizvodi no planet b ne sadrže mikroplastiku, krute, plastične mikročestice veličine pet milimetara i manje, koje su netopive u vodi te da su boce izrađene od 97% stare plastike i 0% nove plastike, a ambalaža svih proizvoda može se reciklirati.

Vrijeme je da svi počnemo razmišljati o utjecaju našeg svakodnevnog života na okoliš i da istražimo kako ga možemo umanjiti. Odabir održivih proizvoda koji se temelje na poštivanju i maksimalnom korištenju raspoloživih prirodnih resursa, dobar je početak. Postanite dio mirisne revolucije i u svom dm-u i dm online shopu potražite proizvode koji znaju da ne postoji planet b.

Ako vam treba dodatan poticaj, dm se pobrinuo i za to. Do kraja studenoga dm nagrađuje osviještenu kupnju dvaju ili više proizvoda prirodne kozmetike s 20X više bodova na dm active beauty kartici.