Vertiv odjel Integriranih modularnih rješenja obilježio pet godina kontinuiranog rasta

U povodu organiziranog obilaska IMS proizvodnog pogona u Rugvici, predstavljeni su IMS rezultati tvrtke i demonstrirati proizvodni procesi čiji se proizvodi izvoze diljem EMEA regije

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rješenja, u povodu pet godina obilježavanja uspješnog poslovanja organizirao je posjet svojem proizvodnom pogonu integriranih modularnih rješenja (IMS) u Rugvici. Uz prigodni program, posjetitelji su mogli vidjeti kako se proizvode prefabricirana modularna rješenja podatkovnih centara koja se iz Rugvice izvoze diljem EMEA regije tj. u zemlje Europe, Bliskog Istoka i Afrike. U Hrvatskoj, Vertiv trenutno zapošljava više od 500 ljudi, s planovima zapošljavanja dodatnih talenata kako poslovanje i utjecaj rastu, a tome je svjedok upravo otvorenje novog ureda u Rijeci. Proizvodnja modula prefabriciranih podatkovnih centara porasla je u posljednje dvije godine, s planovima za daljnji rast u 2023. godini.

„Naša zemlja itekako ima visok potencijal u industriji digitalne transformacije, a to smo pokazali ulaganjima kao što je IMS pogon u Rugvici. Iznimno me vesele novi projekti kao temelj našeg uspjeha, pogotovo jer njima potičemo zapošljavanje mladih stručnjaka iz Hrvatske“, izjavio je Viktor Petik, potpredsjednik za Integrirana modularna rješenja za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike te član Uprave Vertiv Croatia.

Prefabricirani modularni podatkovni centri (PFM) predstavljaju inovaciju u svijetu IT infrastrukture jer kombiniraju elemente prefabrikacije (proizvodnje komponenti izvan lokacije primjene) te modularnosti (gradnja u odvojenim jedinicama). Za razliku od tradicionalne izgradnje, time proces dizajniranja i izgradnje postaje brži i dostupniji, a modularnost omogućava odgovor na trenutne potrebe uz laku nadogradnju u budućnosti. Takva rješenja mogu biti primijenjena na različite načine u svijetu podatkovnih centara, od redova i soba, pa sve do kompleksnih postrojenja i infrastrukture energetike i hlađenja.

„Danas možemo puno čuti o popularnosti IT tehnologije, ali ne i fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza njih. U ovoj tvornici, proizvodi se upravo to. Ovakva tehnološki kompleksna rješenja dizajniraju se upravo u Hrvatskoj u uredima u Zagrebu i RIjeci gdje se izvoze diljem regije, čime je naša zemlja postala itekako važna u digitalnoj transformaciji poslovanja fleksibilnim rješenjima u skladu s potrebama kupaca“, objasnio je Marko Škara, plant manager.

Osim što je zahvaljujući rastu poslovanja broj zaposlenika cijele tvrtke porastao gotovo dvostruko, Vertiv je prošli mjesec otvorio i ured u Rijeci. Uredi su primarno otvoreni radi inženjeringa modularnih tehničkih objekata kao potpora proizvodnom pogonu u Rugvici s obzirom na rast broja narudžbi.

„Istraživanja pokazuju da će tržišta prefabriciranih modularnih rješenja biti u konstantom porastu. Zbog toga smo neprestano u potrazi za lokalnim talentom, prilikom čega surađujemo s brojnim fakultetima i studentskim udrugama kako bi pronašli idealne kandidate. Time mladim ljudima omogućujemo priliku za rad na visoko-tehnološkim projektima. Da bi mogli pratiti očekivani rast narudžbi, u planu nam je povećati inženjerske kapacitete novim zaposlenicima“, rekao je Vedran Brzić, Senior Director of IMS engineering. 

Za više informacija posjetite Vertiv.com.