Fortenova grupa: Zoran Mitreski preuzima odgovornost za ukupno poslovanje maloprodaje

Zoran Mitreski

Na sjednici Upravnog odbora Fortenova grupe Zoran Mitreski predsjednik Uprave Konzuma plus d.o.o. imenovan je za izvršnog direktora Poslovnog područja maloprodaja, a Damir Leko predsjednik Uprave Belja plus d.o.o. za izvršnog direktora Poslovnog područja poljoprivreda Fortenova grupe, priopćila je Fortenova grupa.

Time Mitreski, koji vodi Konzum od svibnja 2020., dodatno preuzima odgovornost za ukupno poslovanje maloprodaje, gdje će biti zadužen za regionalnu mrežu s oko 2500 prodajnih mjesta i preko 30 tisuća zaposlenika, odnosno kompanije Konzum i TISAK u Hrvatskoj, Mercator d.o.o. u Sloveniji, Mercator-S d.o.o. u Srbiji i Mercator CG te Konzum d.o.o. Bosna i Hercegovina i Mercator BH d.o.o.

Upravni odbor zahvalio se na predanom radu dosadašnjem izvršnom direktoru Siegfriedu Ganshornu, koji karijeru nastavlja izvan Fortenova grupe. 

Damir Leko

Damir Leko, koji je na čelu Belje plus d.o.o. od prosinca 2022., kao izvršni direktor preuzima vođenje najvećeg poljoprivrednog sustava u regiji koji je iznimno značajan za domaću proizvodnju hrane. Uz operativno vođenje kompanije Belje bit će zadužen za poslovanje kompanija Fortenova grupe – VUPIK, PIK Vinkovci, Vinka i Energija Gradec.

Jamesu Pearsonu, izvršnom direktoru za financije Upravni odbor je produžio mandat na sljedeće tri godine, a Fabrisu Perušku je mandat glavnog izvršnog direktora produžen na sljedeće četiri godine.

Fabris Peruško

Za još efikasnije poslovanje u idućem razdoblju, Upravni odbor je proveo promjene s ciljem daljnjeg jačanja rukovodećeg tima na razini Grupe, koji s dosadašnjim i novim članovima u sljedećem mandatu čine Fabris Peruško, glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe, James Pearson, izvršni direktor za financije, Zoran Mitreski, izvršni direktor za maloprodaju, Sotiris Yannopoulos, izvršni direktor za prehranu i Damir Leko, izvršni direktor za poljoprivredu.

Upravni odbor također je izglasao promjenu u Upravi Jamnice plus d.o.o., gdje je Ana Nemet imenovana za članicu Uprave za financije, a dolazi s pozicije članice Uprave za financije i kontroling Roto dinamica d.o.o.

Ana Nemet

Upravni odbor zahvalio se Mirjam Marasović Ćurčić, dosadašnjoj članici Uprave Jamnice za financije, koja je karijeru odlučila nastaviti izvan Jamnice.

„U ovim odlukama vodili smo se željom za napretkom i kontinuitetom, a posebno sam zadovoljan što smo ojačanja tima izvršnih direktora Fortenova grupe, kao i Uprave Jamnice, proveli kroz interno napredovanje kolegica i kolega, koji su se u upravama operativnih kompanija itekako dokazali svojim radom i rezultatima. Svima njima – Zoranu Mitreskom, Damiru Leki i Ani Nemet – želim puno uspjeha i odlične rezultate i u daljnjem radu na novim pozicijama i s novim odgovornostima”, rekao je Fabris Peruško.

“Kolegi Ganshornu posebno se zahvaljujem na radu i suradnji u protekle gotovo četiri godine te ulozi koju je imao u integraciji Mercatora u maloprodajno poslovanje Fortenova grupe. I Ganshornu i Marasović Ćurčić želim puno sreće i uspjeha u daljnjem životu i radu”, rekao je Peruško.