SPAR: Žene su ključ našeg uspjeha!

Žene u jednom od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj zauzimaju ključne uloge na svim pozicijama – od trgovkinja do izvršnih direktorica

“Na Međunarodni dan žena 8. ožujka slavimo sve što su žene postigle i što čine za gospodarstvo i cijelo društvo. Njihov je doprinos itekako vidljiv u kompaniji SPAR Hrvatska, gdje svojim znanjima i sposobnostima utječu na uspjehe poslovanja. Žene u jednom od vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj zauzimaju ključne uloge na svim pozicijama – od trgovkinja do izvršnih direktorica te je kompanija izrazito ponosna što one sudjeluju u oblikovanju pozitivnih rezultata i prepoznatljivosti SPAR-a na tržištu”, priopćio je SPAR.

Više od 76% zaposlenih u SPAR-u Hrvatska upravo su žene, a čak 54% ih radi na pozicijama direktorica u centrali i logistici. Imaju veliku odgovornost i u organizaciji poslovanja – među voditeljima filijala su tri četvrtine žena, a jednako toliko je zaposleno na rukovodećim pozicijama  u filijalama.

SPAR Hrvatska svim svojim djelatnicama pruža brojne prilike za učenje, omogućava razvoj i napredovanje u karijeri, što mnoge zaposlenice i ostvaruju.

Na jednoj od najviših funkcija u SPAR-u Hrvatska nalazi se Đurđica Semialjac. Kao Direktorica Financija i prokurist kompanije odgovorna je za uspješnu realizaciju ključnih projekata. Zahvaljujući bogatom iskustvu u svijetu financija i vlastitim kompetencijama Đurđici Semialjac od samog je početka povjereno vođenje najzahtjevnijih projekata poput uvođenja EURA, integracije Bille u SPAR te preuzimanja Dioninih trgovina.

Žana Lovrić u Sparu se prvo zaposlila kao voditeljica asortimana, a danas je Direktorica nabave prehrane i near food-a, jednog od glavnih odjela bitnih za poslovanje cijeloga trgovačkog lanca. “Raditi kao žena u tako velikoj kompaniji predstavlja veliki izazov. Nadam se da će broj žena na liderskim pozicijama iz godine u godinu još više rasti”, izjavila je.

Da rad, trud i upornost svladavaju sve prepreke dokazala je Slađana Lastrić koja je u SPAR-u počela kao referentica matičnih podataka, a tijekom 17 i pol godina radnog staža prošla je sve stepenice i tako postala Direktorica Organizacije, sektora odgovornog za sve poslovne procese i projekte u SPAR-u Hrvatska. “Sretna sam što je iza mene tako bogata karijera isprepletena raznim lijepim iskustvima koja mi danas pomažu da što bolje razumijem ljude oko sebe i obavljam svoju funkciju”, izjavila je Slađana Lastrić.