Svečano otvoren STOP SHOP – prvi retail park u Daruvaru

U Daruvaru je svečano otvoren osmi hrvatski STOP SHOP, maloprodajni lanac koji kroz svoju raznoliku ponudu objedinjuje kvalitetu i pristupačnost na jednom mjestu. Daruvar je tako nakon Osijeka, Valpova, Ludbrega, Našica, Kaštel Sućurca, Velike Gorice i Gospića dobio prepoznatljivu destinaciju za kupovinu koja će lokalnoj zajednici ponuditi 15 zakupaca na 8,925 m2. Svečanom otvorenju prisustvovali su gradonačelnik Grada Daruvara, Damir Lneniček, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić te predstavnik STOP SHOP-a za Hrvatsku, Joško Piteša, kao i predstavnici zakupaca te brojni gosti. Okupljene je povodom otvorenja svojom točkom animirala Folklorna skupina Češke besede Daruvar „HOLUBIČKA“, a kupce je od jutra dočekao niz pogodnosti kod svih zakupaca STOP SHOP-a.

„Iznimno mi je zadovoljstvo što smo u srcu kontinentalne hrvatske, u Daruvaru, otvorili STOP SHOP – prvi maloprodajni park na tom području. Sjajna kombinacija domaćih i internacionalnih zakupaca i brendova, izvrsna prometna povezanost i veliki parkirališni prostor karakteristike su našeg novog STOP SHOP-a Daruvar, ali i ostalih maloprodajnih parkova našeg brenda. Naš koncept usmjeren je na kupce koji cijene pristupačnost i praktičnost te žele kupiti proizvode raznovrsne namjene. I ovaj je STOP SHOP, kao i ostalih sedam koji se nalaze u Hrvatskoj, na odličnoj poziciji te se do njega lako dolazi iz svih dijelova grada Daruvara, ali i okolnih mjesta. Siguran sam kako će stanovnici  u novom trgovačkom središtu svog grada moći lako pronaći sve što im je potrebno“, istaknuo je Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku, STOP SHOP.

STOP SHOP Daruvar nalazi se u ulici Augusta Šenoe, a osim prepoznatljive arhitekture, ugostiteljskog objekta, zelenih površina i igrališta, STOP SHOP Daruvar kupcima nudi mogućnost kupovine u sljedećim trgovinama: JYSK, SportVision, NKD, Plodine, Sinsay, DM, Deichmann, KiK, Offertissima, ZOOCITY, Mana Moda, Sportisimo, Optika Anda, Admiral te opuštanje u Caffe baru Green Room. STOP SHOP je poznati brend maloprodajnih parkova koji predstavlja jasnu alternativu prenatrpanim, često skupim trgovačkim centrima u gradu. Riječ je o maloprodajnim parkovima koji uključuju privlačne i praktične brendove, a usredotočeni su na gradove srednje veličine.

„Nova radna mjesta, kao i pristupačnost svjetskih brendova i kvaliteta kupovine novost su koju je STOP SHOP donio u našu županiju. Podizanje kvalitete života svih generacija naše županije, cilj je kako mene osobno, tako i cijelog mog tima. Upravo STOP SHOP predstavlja jednu od glavnih investicija koja ima potencijal privući mlade ljude, ali i zadržati ih da ostanu u našoj županiji. Nakon STOP SHOP-a, vjerujemo kako će i drugi investitori odlučiti investirati u naš Bjelovarsko-bilogorski kraj“, istaknuo je župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Marko Marušić

„Zahvaljujem STOP SHOP-u što su odabrali upravo naš grad za ovu investiciju te nam omogućili jednostavniju i dostupniju kupovinu artikala široke namjene. Otvorenje ovog maloprodajnog parka uvelike će nam olakšati svakodnevni život i skratiti vrijeme koje smo trošili odlazeći u veće gradove. Od velike vrijednosti za naš grad svakako su i nova radna mjesta koja STOP SHOP ovdje otvara. Vjerujem da će izgradnja STOP SHOP-a u našem gradu dodatno podići kvalitetu života u Daruvaru te da ćemo se nastaviti ponositi našom dugom urbanom poviješću i kulturom“, povodom službenog otvorenja je istaknuo gradonačelnik Grada Daruvara, Damir Lneniček.

Ovakav koncept maloprodajnih parkova privlači praktične lokalne dobavljače, a kupcima daje dovoljno vremena za uživanje u opuštenom iskustvu pristupačne kupovine, kao i obavljanju drugih svakodnevnih aktivnosti. STOP SHOP je na hrvatsko tržište ušao krajem 2018. godine i od tada ne prestaje širiti svoje poslovanje. Analize tržišta pokazale su potrebu za otvaranjem više od 20 dodatnih STOP SHOP lokacija u Hrvatskoj s ciljem donošenja pristupačne ponude prilagođene svim dobnim skupinama u manjim mjestima te otvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo. Sljedeći, deveti STOP SHOP u Hrvatskoj svoja će vrata otvoriti u Vinkovcima već ovog proljeća.