Počela izgradnja logističko-distributivnog centra Tommy Dugopolje

Prije nekoliko tjedana započeli su radovi na izgradnji novog Tommyjevog logističko-distributivnog centra u poslovnoj zoni Dugopolje.

Ova strateška investicija, jedna od najznačajnijih u preko 30 godina postojanja tvrtke, treba donijeti novi iskorak u poslovanju posebno kroz optimalizaciju i racionalizaciju logističkih procesa, te objediniti nekoliko skladišnih lokacija na kojima sada poslujemo u jednu lokaciju, tehnološki opremljenu prema najsuvremenijim standardima u skladu s kriterijima održivog razvoja.

Ukupna vrijednost projekta je 45 milijuna eura, a radovi se izvode na zemljištu površine 80.000 četvornih metara, dok će poslovni objekt obuhvatiti 38.000 četvornih metara bruto površine.

Planirani skladišni kapacitet je 35.000 paletnih mjesta u nekoliko temperaturnih režima skladištenja. Projekt uključuje i instalaciju solarnih panela na zgradi. Očekuje se da će radovi biti privedeni kraju sredinom 2024. godine, a u poslovnom kompleksu LDC-a radit će približno 250 radnika.

Realizacijom ovako značajne investicije stvorit će se dodatne pretpostavke da daljnji razvoj prodajne mreže Tommyja, jer poslovni planovi podrazumijevaju daljnji rast prihoda i tržišnog udjela, kao i povećanje efikasnosti poslovanja.

“Unatoč složenim gospodarskim okolnostima u kojima poslujemo, Tommy pokazuje da ima investicijski potencijal koji jamči zadržavanje liderske pozicije u Dalmaciji, ali i u drugim područjima na kojima su pozicionirana Tommy prodajna mjesta”, stoji u priopćenju iz Tommyja.