Podravka se pridružila projektu ‘Šuma hrane’ i u Koprivnici zasadila svoj voćnjak

Ususret skorom predstavljanju Strategije održivog poslovanja, Podravka je i na ovaj način poslala poruku da će u budućnosti staviti još veći naglasak na održivost poslovanja i zelenu tranziciju.

Podravka se priključila projektu svjetske organizacije za zaštitu prirode „Šuma hrane“ i u suradnji s koprivničkim Komunalcem posadila i svoj voćnjak na zemljištu kod koprivničkih Gradskih bazena Cerine.

Koprivnica svojom geolokacijom pripada području Europske Amazone, UNESCO-va rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, a ovim projektom dodatno se želi osvijestiti važnost brige za planet Zemlju, a samim time i dobrobit svakog njenog stanovnika.

Podravka je za svoj voćnjak odabrala šljive, jabuke, breskve, višnje i kruške, a zahvaljujući sadnji po principu permakulture, nisu korištene nikakve kemikalije. Uz navedene voćke, zasađeno je i mnoštvo bobičastog voća, aromatičnog bilja, povrća i cvijeća, a sve kako bi se omogućilo održavanje produktivnih ekosustava koje odlikuju bioraznolikost i stabilnost, a samim time i samoodrživost. Prilikom sadnje korišten je kompost prve klase DomKo koji se proizvodi u Kompostani Herešin kod Koprivnice, u koju se odvozi i biootpad iz Podravke. Kompostiranjem na ovaj način zatvara se prirodni ciklus kruženja tvari u prirodi. Od biorazgradivih otpadaka nastaju vrijedne organske tvari kojima se prihranjuju biljke tijekom sadnje.

U sadnji Podravkina voćnjaka sudjelovale su Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, Nataša Mikuš Žigman, direktorica Poslovne održivosti i zelene transformacije, Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca i Nataša Njegovec, inženjerka hortikulture Komunalca, dok je inicijativu ispred Grada Koprivnice podržala i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Nakon usvajanja nove Nutritivne strategije za razdoblje do 2027. te ususret predstavljanju Strategije održivost poslovanja za razdoblje do 2030., ovo je samo još jedna u nizu aktivacija kojima Podravka promiče društveno odgovorno poslovanje i važnog očuvanja okoliša.